20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 04.07.2022 20:50 | Son Güncelleme: 04.07.2022 21:26

Premier Lig oyuncusu tecavüz şüphesiyle tutuklandı

Premier Lig futbolcusu 20'li yaşlardaki bir kadına tecavüz şüphesiyle tutuklandı. Kimliği gizli tutulan milli futbolcunun Katar’da düzenlenecek FIFA 2022 Dünya Kupası'nda forma giyme ihtimali de zora girdi
Premier Lig oyuncusu tecavüz şüphesiyle tutuklandı

Premier Lig'de forma giyen uluslararası bir futbolcu bu sabah tecavüz şüphesiyle tutuklandı. Polis, 20'li yaşlarında bir kadına tecavüz edildiği ihbarını aldıktan sonra bugün Londra Barnet'te 29 yaşındaki bir adamı tutukladı. Yetkililer, olayın Haziran ayında gerçekleştiğinin iddia edildiğini ve araştırmaya devam ettiklerini söyledi.

Futbolcunun adı açıklanmadı

Tutuklanan kişinin adı yasal nedenlerle açıklanmadı. Polisten yapılan açıklamada, "4 Temmuz'da 20'li yaşlarındaki bir kadının tecavüze uğradığı iddiası polise bildirildi. Söz konusu olayın Haziran 2022'de gerçekleştiği söylendi" ifadeleri yer aldı.

The Daily Telegraph tutuklanan kişinin Kasım ayında Katar Dünya Kupası'nda oynayacak olan Premier Lig futbolcusu olduğunu öne sürdü. Milli futbolcunun tutuklanması, kulübünün sezon öncesi maçlarını ve uluslararası müsabakalardaki durumunu da belirsiz ve tartışmalı hale getirdi.

Son yıllarda Mason Greenwood ve Benjamin Mendy de dahil olmak üzere birçok Premier Lig oyuncusu tecavüz veya cinsel saldırı iddialarıyla tutuklandı. Geçen yıl Brighton&Hove Albion'dan Yves Bissouma Ekim ayında cinsel saldırı şüphesiyle tutuklandı ve Ağustos ayında da ismi açıklanmayan bir Everton oyuncusu çocuklara yönelik cinsel suçlardan tutuklandı.

(Kaynak: The Independent, The Sun)