15 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.09.2024 13:26 | Son Güncelleme: 02.09.2024 13:43

Prens Harry, kraliyete dönmenin yolunu arıyor

Meghan Markle ile evlendikten sonra ABD'ye yerleşen ve İngiliz Kraliyet Ailesi'nden ayrılan Prens Harry için işler tersine döndü. The Times'a göre Sussex Dükü'nün ailesi ve İngiliz halkıyla ilişkilerini onarmak için araştırmalar yapıyor
Prens Harry, kraliyete dönmenin yolunu arıyor

Prens Harry, kamuoyundaki imajını düzeltmeye çalışırken İngiltere'ye olası bir kısmi dönüş ihtimali konusunda eski yardımcılarına danıştı. Sussex Dükü'nün İngiltere'deki imajını düzeltmeye ve babası Kral Charles ile ilişkisini onarmaya çalıştığı söyleniyor. The Mail on Sunday, Dük'ün olası bir strateji konusunda arkadaşlarına ve güvendiği eski yardımcılarına danıştığını, bunlardan birinin 'gösterişsiz' kraliyet görevlerine dönme olasılığını gündeme getirdiğini bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde bir başka Amerikalı danışmanın dük ve düşes için çalışmayı bıraktığı ve 2020'de yurt dışına taşındıklarından beri bunu yapan onuncu personel olduğu bildirildi. Harry ayrıca Kral Charles ile olan ilişkisini de onarmaya çalışıyor. The Times şubat ayında, Kral kanser tedavisi görürken babasına destek olmak için İngiltere'de geçici bir kraliyet rolüne dönmeye istekli olduğunu bildirdi.

Prens Harry geçtiğimiz perşembe ağabeyi Prens William ile Snettisham'daki Lord Robert Fellowes'ın anma törenine katıldı. Prens Harry ve Prens William 2023'ten beri İngiltere'de birlikte görülmüyordu.

 

Saray karşı çıktı

Harry, sınırlı kraliyet görevleri içeren ancak Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşamaya devam etmesine izin veren bir rol istemesine rağmen Buckingham Sarayı böyle bir düzenlemeye karşı çıktı. Merhum büyükannesi 2. Elizabeth, Harry'nin ailenin hem içinde hem de dışında olamayacağını söyledi. Harry ve Meghan 2020'de kraliyet ailesinden ayrıldıktan kısa bir süre sonra ABD'ye taşındılar ve çocuklarını orada büyütüyorlar. Kaynaklar, kalıcı olarak geri dönmek istemediklerini ancak Dük'ün İngiltere'de imajını nasıl düzelteceği konusunda tavsiye aradığını söyledi. Kaynaklardan biri "Harry her türlü Hollywood reklamcısına sırtını dönüyor. Eski dostlarından ve ortaklarından danışmanlık istiyor. 'Farklı bir şey yapmalıyım çünkü yaptığım şey açıkça işe yaramıyor' diye düşünerek elini uzatıyor. Kısacası, çalışma şeklini yeniden gözden geçiriyor" dedi.