05 Aralık 2025, Cuma
Haber Giriş: 19.05.2025 20:39 | Son Güncelleme: 20.05.2025 16:51

Putin ile Ukrayna'yı görüşen Trump: Görüşmenin tonu ve ruhu son derece olumluydu

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile olan görüşmesinin ardından açıklamada bulundu. "Görüşmenin tonu ve ruhu son derece olumluydu" diyen Trump barış görüşmeleri için Vatikan'ı adres gösterdi
Putin ile Ukrayna'yı görüşen Trump: Görüşmenin tonu ve ruhu son derece olumluydu
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Trump'ın açıklamaları şöyle:

"Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile iki saat süren telefon görüşmemi az önce tamamladım. Görüşmenin çok iyi geçtiğine inanıyorum. Rusya ve Ukrayna, derhal bir Ateşkes ve daha da önemlisi, savaşın sona ermesi yönünde müzakerelere başlayacak. Bu koşullar yalnızca ilgili iki taraf arasında müzakere edilebilir, çünkü bir müzakeredeki ayrıntıları başka hiç kimsenin bilemeyeceği kadar iyi onlar bilir. Görüşmenin tonu ve ruhu son derece olumluydu. Eğer öyle olmasaydı, bunu şimdi açıkça söylerdim, sonradan değil.

Bu yıkıcı “kan banyosu” sona erdiğinde, Rusya Amerika Birleşik Devletleri ile büyük ölçekli ticaret yapmak istiyor ve ben de buna katılıyorum. Rusya’nın devasa miktarda iş ve refah yaratmak için muazzam bir fırsatı var. Potansiyeli sınırsız. Aynı şekilde, Ukrayna da ülkesini yeniden inşa sürecinde ticaret yoluyla büyük faydalar sağlayabilir.

Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakereler derhal başlayacak. Bu konuda Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Almanya Şansölyesi Friedrich Merz ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb’u, Putin’le yaptığım görüşmenin hemen ardından gerçekleştirdiğim bir başka telefon görüşmesinde bilgilendirdim.

Vatikan, Papa tarafından temsil edilerek, müzakerelere ev sahipliği yapma konusunda büyük ilgi gösterdi. Süreç başlasın!"