04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.08.2023 13:55 | Son Güncelleme: 30.08.2023 14:25

Putin'den Lukaşenko'ya doğum günü mesajı: Birlikte tüm zorlukları aşabilecek güçteyiz

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun doğum gününü kutlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesi ve Belarus'un birlikte çaba göstererek her türlü zorluğu açabileceğini söyledi
Putin'den Lukaşenko'ya doğum günü mesajı: Birlikte tüm zorlukları aşabilecek güçteyiz

Bu yıl 69 yaşına giren Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir tebrik mesajı yayınladı. Kremlin'den tarafından aktarılan bilgilere göre Putin doğum günü mesajında, "Sayın Aleksandr Grigoryeviç, doğum gününüzü içtenlikle kutluyorum. Uzun yıllardır kardeş Belarus halkının yararı için yorulmadan çalışıyor, ülkelerimiz arasındaki dostane ilişkilerin tüm veçheleriyle geliştirilmesi için tutarlı bir çizgi izliyorsunuz. Aramızda tesis edilen karşılıklı anlayışa samimi olarak değer veriyorum" ifadelerini kullandı.

 

Putin işbirliğinin genişleyeceğinden emin
İki ülkenin ortak çabalar sayesinde her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğinden ve Rusya-Belarus Birlik Devleti formatında da olmak üzere çok yönlü işbirliğinin daha da genişlemesini sağlayacaklarından emin olduğunu söyleyen Putin, mesajının sonunda Belarus liderine sağlık, mutluluk, refah ve devlet işlerin başarılar temenni etti.

Kaynak: Sputnik