29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.02.2024 13:42 | Son Güncelleme: 22.02.2024 16:33

Putin'e küfre Rusya'dan tepki: Biden gibi bunamış moruklar varoluşsal tehdit oluşturuyor

ABD Başkanı Joe Biden'ın Vladimir Putin’e küfretmesine tepki gecikmedi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov “Bu tür ifadeler ABD’yi küçük düşürüyor" dedi. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvede ise Biden gibi bunamış, işe yaramayan moruklar varoluşsal tehdit oluşturuyor" ifadelerini kullandı
Putin'e küfre Rusya'dan tepki: Biden gibi bunamış moruklar varoluşsal tehdit oluşturuyor

ABD Başkanı Joe Biden, California eyaletinin San Francisco kentinde katıldığı bağış etkinliğinde konuştu. Biden, bazı liderler nedeniyle nükleer çatışma yaşanması konusunda endişeler olduğunu ifade etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “çıldırmış biri” olduğunu belirten Biden, Putin’e karşı ağır ifade kullanarak küfretti.

Biden, konuşmasında Rusya lideri Putin'e yönelik, "Hâlâ manyak .... çocuğu Putin gibiler yüzünden nükleer savaş tehdidi gündemde ancak insanlığın en acil ve en son gündemi iklim krizi" dedi. Biden daha önceleri Beyaz Saray'da yaptığı konuşmada da aynı küfrü etmiş, mikrofonu açık kaldığı için sözleri herkes tarafından duyulmuştu.

Putin hiç kaba bir kelime kullandı mı?

Biden’ın Putin’e yönelik sözlerine Kremlin’den tepki gecikmedi. Söz konusu açıklamaları "küstahça" ve "utanç" verici olarak nitelendiren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov  "Putin size hitap ederken hiç kaba bir kelime kullandı mı? Kullanmadı. Bu nedenle bu tür ifadelerin ABD’yi küçük düşürdüğünü düşünüyorum. Bu tür kelimeler, kullananların itibarını zedeliyor" dedi.

"Hollywood kovboy tarzı davranışlar"

ABD Başkanı'nın bu tür küstahça açıklamaları, başka bir devletin başkanını özellikle de Putin'i rahatsız etmez ancak bu, ABD için utanç verici. Biden, iç siyasi çıkarlar uğruna Hollywood kovboy tarzı davranışlar sergiliyor" dedi.

"Biden gibi bunamış moruklar tehdit oluşturuyor"

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "ABD Başkanı'nın söylediğinin tam aksine iklim değil, Biden gibi bunamış ve Rusya'ya karşı savaş başlatmak isteyen, işe yaramayan moruklar varoluşsal tehdit oluşturuyor" ifadesini kullandı.