25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.02.2022 09:22 | Son Güncelleme: 22.02.2022 11:15

Putin'in kararı sonrası Zelenski: Kimseye bir şey vermeyeceğiz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki ayrılıkçı hareketleri tanıması sonrası Başkan Volodimir Zelenski açıklamada bulundu, "Kimseye bir şey vermeyeceğiz" dedi
Putin'in kararı sonrası Zelenski: Kimseye bir şey vermeyeceğiz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamasında Ukrayna'nın ayrılıkçı Donbask ve Luhansk yönetimlerinin özerkliğini tanıyacağını ilan etti. Bunun üzerine Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski gece saatlerinde sosyal medyadan halka sesleniş gerçekleştirdi. Başkan Zelenski açıklamasında, "Alınan kararlarla bağlantılı sonuçların tüm sorumluluğu Rusya'ya aittir" dedi ve Rusya'nın son hareketlerinin ülkelerinin egemenliği ve toprak bütünlüğünün ihlali olduğunu aktardı. 

Ayrılıkçıları tanımanın Minsk anlaşmalarından tek taraflı olarak çıkmak ve Normandiya Formatı'nda alınmış kararları gözardı etmek anlamına geleceğini söyleyen Ukrayna Devlet Başkanı, kararın barış çabalarını baltaladığını söyledi.

Müttefiklere çağrı

Dün alınan ve yakın zamanda alınacak muhtemel kararlarla Rusya'nın Donbas'ta 2014'ten beri var olan askeri varlığını meşru hale getirmiş olacağını kaydeden Başkan Zelenski, Normandiya Dörtlüsü Zirvesi için müttefiklerine acil çağrıda bulundu ve partnerlerinden net ve etkili adımlar beklediklerini belirtti.

Sınırlarının iyi şekilde korunduğunu hatırlatan Zelenski, kendi topraklarında olduklarını ve hiçbir şeyden korkmadıklarını sözlerine ekledi: "Kimseye bir şey vermeyeceğiz. Bundan eminiz. Çünkü 2014 Şubat değil, 2022 Şubat'tayız. Başka bir ülke, başka bir ordu. Tek amaç Ukrayna'da barış".

Zelenski ayrıca, Ukrayna'nın siyasi-diplomatik çözüme açık olduğunu söyledi.