19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 13.08.2022 20:08 | Son Güncelleme: 14.08.2022 17:59

Rapçi Timati ve Anton Pinsky, Starbucks'ın Rusya'daki tüm hisselerini satın aldı

Rapçi Timati ve restoran işletmecisi Anton Pinsky, Starbucks'ın Rusya'daki tüm hisselerini satın aldı. Henüz menü ve konsepte karar vermediklerini belirten Timati isim ve logo arayışında olduklarını duyurdu
Rapçi Timati ve Anton Pinsky, Starbucks'ın Rusya'daki tüm hisselerini satın aldı

ABD'li kahve zinciri Starbucks, yaklaşık 15 yıldır faaliyet gösterdiği Rusya pazarından geçtiğimiz mayıs ayında ayrılma kararı aldığını duyurmuştu. Geçtiğimiz aylarda çıkan iddialar Starbucks’ın Rusya’daki varlıklarının restoran işletmecisi ve Pinskiy & Co’nun kurucusu Anton Pinsky, şarkıcı ve işadamı Timati ve Sindika tarafından satın alınacağı yönündeydi. 

Rusya’da restoran ve giyim sektöründe de faaliyet gösteren ünlü rap yıldızı Timati dün iddiaları doğrulayan bir paylaşımda bulundu. Ünlü rapçi Instagram hesabından, Starbucks'ın Rusya hisselerini restoran işletmecisi Anton Pinskiy ile birlikte aldıklarını duyurdu. Timati henüz menü ve konsepte karar vermediklerini belirtti. 

Yeni isim ve logo aranıyor 

Ünlü kafe zincirinin artık Rusya’da yüzde 100 yerli olduğunu belirten Timati, yeni marka için isim ve logo arayışlarına katılmak isteyenlere çağrıda bulundu. Öte yandan, Starbucks kafelerinin yeni markayla eylül ayına kadar hizmete gireceğini açıkladı.

Kullanıcılar ise Timati'nin çağrısı üzerine yeni logo ve isimle alakalı tahminler yürütmeye başladılar bile. Twitter'da bir kullanıcı yeni Starbucks logosu ve ismiyle alakalı şu paylaşımı yaptı: 

Rusya'daki ilk mağazasını 2007'de açan Starbucks'ın ülkede lisans sahibi Alshaya Group tarafından işletilen 130 mağazası bulunuyor. 

Timati, şarkıcılığının yanı sıra BlackStar Burger markası altında Rusya genelinde fastfood restoran zinciri işletiyor. Ünlü rapçi BlackStar markası altında giyim mağaza zinciri sahibi.