16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.05.2024 12:28 | Son Güncelleme: 28.05.2024 12:52

Reuters: İsrail tankları Refah merkezine ulaştı

Reuters'a konuşan görgü tanıkları İsrail tanklarının ilk kez Refah merkezine ulaştığını söyledi. Gazze'nin güneyinde 3 haftadır devam eden kara harekatı İsrail'in dünya çapında kınanmasına yol açtı
Reuters: İsrail tankları Refah merkezine ulaştı

Görgü tanıkları Reuters'a yaptıkları açıklamada tankların Refah'ın simge yapılarından biri olan El Avde camisi yakınlarında görüldüğünü söyledi. İsrail ordusu güçlerinin Refah bölgesinde operasyonlarına devam ettiğini belirtirken, şehir merkezine doğru ilerledikleri yönündeki haberlerle ilgili yorum yapmadı. Kent sakinleri, pazar günü bir çadır kampında yangına yol açan ve en az 45 Filistinlinin ölümüne neden olan saldırıya yönelik uluslararası tepkilere rağmen gece boyunca hava saldırıları ve tank ateşiyle kenti vurduğunu söyledi. Bölgedeki yetkililer, bu saldırıdan bu yana Refah'taki İsrail saldırılarında en az 26 kişinin daha öldüğünü söyledi.

3 haftada 1 milyon Filistinli yerinden edildi

İsrail ordusu, uluslararası uyarılara ve Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) saldırıyı durdurmasına yönelik hükümlerine rağmen Gazze'nin güney kentinde büyük çaplı bir operasyon yürütüyor. Birleşmiş Milletler'in (BM) açıklamasına göre operasyonun sürdüğü son üç haftada bölgeye sığınan bir milyon Filistinli göçe zorlandı.

"Trajik terslik"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun dün akşam Refah kentinde yerinden edilmiş Filistinlilerin kampına yaptığı saldırının "trajik terslik" olduğunu öne sürdü. Netanyahu, İsrail Meclisi'nde yaptığı konuşmada, ülkesinin 7 Ekim’den bu yana insanlık felaketine yol açtığı Gazze’deki saldırılarına değindi.