21 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.08.2023 10:46 | Son Güncelleme: 14.08.2023 16:44

Rupert Murdoch medyada daha fazla kar için yapay zeka kullanacak

Karı yüzde 75 düşen Rupert Murdoch'ın medya devi News Corp, bundan sonra içerik üretiminde maliyeti azaltan yapay zekaya ağırlık vereceğini duyurdu
Fotoğraf: Victoria Jones/Getty Images
Fotoğraf: Victoria Jones/Getty Images

Bir önceki yıl 760 milyon dolar ile rekor kıran Rupert Murdoch'ın sahibi olduğu küresel medya devi News Corporation'ın son mali yıldaki karı, 187 milyon dolara gerileri. Yüzde 75 oranındaki düşüş, Avustralya'daki basılı ve dijital reklam gelirleri ile İngiltere'deki basılı reklam gelirlerinin azalmasından kaynaklandı. 

Karın yarıdan fazlası dijital platformlardan

News Corp ilk defa gelirlerinin yarıdan fazlasının dijital platformlardan geldiğini duyururken karlılığı artırmak için içerik üretiminde maliyet tasarrufu sağlayan yapay zeka gibi opsiyonları değerlendireceğini duyurdu.

Şirketin Avustralya kolu daha önce yapay zeka kullanarak haftada 3 bin makale ürettiğini duyurmuştu.

Üretici yapay zekanın kesinlikle yükselen bir trend olduğunu vurgulayan News Corp tepe yöneticisi Robert Thomson "Bunun bize yeni bir gelir kanalı oluşturmada dikkate değer fırsatlar sunduğuna ve maliyetleri düşürmemize de imkan tanıyacağına inanıyoruz" dedi.

Daha fazla bilgi

Avustralya çıkışlı olmasına rağean ABD borsasında işlem gören Rupert Murdoch'ın News Corp şirketi dünyanın en büyük medya holdinglerinden biri. 92 yaşındaki Avustralyalı Rupert Murdoch da, dünyanın en güçlü kişilerinden biri kabul ediliyor. 1979'da kurulan News Corp, hâlihazırda ABD, Avrupa, Avustralya, Asya ve Latin Amerika'da, film, televizyon, uydu ve kablolu yayın hizmetleri ile basın-yayın alanında pek çok şirketi bünyesinde topluyor.

News Corp'un sahibi olduğu markalar arasında Wall Street Journal, New York Post, İngiliz tabloidleri Times of London, The Sun ve Avustralya'da 146 gazete yayımlayan grup ve HarperCollins yayınevi var. Şirket ayrıca National Geographic kanalı ile British Sky Broadcasting (BSkyB) şirketlerinde hisse sahibi.