17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.03.2022 15:03 | Son Güncelleme: 12.03.2022 15:18

Rus milyarder Andrey Melnichenko'ya ait dünyanın en büyük yelkenlisi Sailing Yacht A'ya el kondu

İtalya; Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş sebebiyle Avrupa Birliği (AB) tarafından uygulanan yaptırımlar kapsamında, Rus milyarder Andrey Melnichenko'nun 530 milyon euro değerindeki lüks yatına el koydu.
Rus milyarder Andrey Melnichenko'ya ait dünyanın en büyük yelkenlisi Sailing Yacht A'ya el kondu

Milyarlarca dolarlık servetleriyle dünyanın dört bir yanında varlıkları bulunan Rus oligarklar işlerin hiç bu kadar sarpa saracağını düşünmüyordu. Ancak batılı ülkeler tarafından ardı ardına açıklanan yaptırım kararları ve listeleri kendilerini de hedef alınca ne olduğunu anlayamadan lüks hayatları ağır darbe aldı.  Son olarak Rus milyarder Andrey Melnichenko uygulanan yaptırımlardan nasibini aldı. 

İtalyan mali polis ekipleri dün Melnichenko'nun Trieste Limanı'nda bulunan ve dünyanın en büyük yelkenlisi olarak da bilinen Sailing Yacht A (Sy A) isimli lüks yata, AB kararı doğrultusunda el koyma operasyonu düzenledi.

Yaptırımlar sonrası istifa etti

Rusya'nın en büyük kömür şirketi SUEK'in ana hissedarı konumunda bulunan milyarder Andrey Melnichenko, Avrupa Birliğinin (AB) yaptırım listesinde yer almasının ardından şirketten istifa etmişti. Ancak bu karar Rus milyarderin yaptırımlardan kurtulmasını engellemedi. 

5 milyarderin mal varlığına el konuldu

İtalya'da geçen hafta yine AB yaptırımları doğrultusunda mali polis ekipleri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen 5 Rus milyardere ait toplamda 143 milyon euro değerindeki mal varlığına el koymuştu.