26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.03.2022 13:26 | Son Güncelleme: 12.03.2022 13:42

New Work Times, Putin'in olduğu iddia edilen Şehrazat'ı (Scheherazade) fotoğrafladı

The New York Times'tan Gaia Pianigiani, Putin'i ait olduğu konuşulan İtalya’nın kuzeybatısındaki Marina di Carrara’da demirli Şehrazat (Scheherazade) isimli 700 milyon dolarlık yatı fotoğrafladı
Fotoğraf: Gaia Pianigiani/The New York Times
Fotoğraf: Gaia Pianigiani/The New York Times

Fotoğraf: Gaia Pianigiani/The New York Times

2020’de suya inmesinden bu yana sahibinin kimliği gizli tutulan dünyanın en büyük ve en pahalı süper yatlarından biri olan 140 metrelik Şehrazat (Scheherazade) Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlara dahil edilip edilmeyeceğinin belirlenmesi için İtalyan yetkililer tarafından incelemeye alındı. The New York Times'tan Gaia Pianigiani, eylül ayından beri İtalya’nın kuzeybatısındaki Marina di Carrara’da demirli olan yatı fotoğrafladı.

Bu yatı bu kadar önemli kılan ise sahibinin kimliği. Yatın, Orta Doğulu bir milyarder, bir Rus, oligark hatta Putin'in olabileceği yönündeki spekülasyonlar var. Şehrazat'ın (Scheherazade) Putin’e ait olduğu saptanırsa yata el konulacak.

700 milyon dolara üretildi

SuperYachtFan adlı internet sitesi tarafından yaklaşık 700 milyon dolara mal olduğu tahmin edilen yat iki helikopter pistine sahip. Yatta üzeri kapanarak dans pistine dönüşebilen bir yüzme havuzu, tam donanımlı spor salonu ve banyolarda altın kaplama armatürlerler bulunuyor.

© 2022 The New York Times Company