26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.05.2022 14:55 | Son Güncelleme: 10.05.2022 16:03

Rus oligarkların gizemli ölümü: Alexander Subbotin hayatını kaybetti

Savaşın başlamasından bugüne kadar gizemli bir şekilde hayatını kaybeden oligarklara bir yenisi daha eklendi. Alkol detoksu için şamanlardan destek alan Alexander Subbotin ölü bulundu. New Transport Company'nin sahibinin kurbağa zehriyle yapılan bir tedavi sonrası öldüğü açıklandı
Rus oligarkların gizemli ölümü: Alexander Subbotin hayatını kaybetti

Kremlin dostu enerji devi Lukoil'in eski üst düzey yöneticilerinden olan Alexander Subbotin, Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgal etme emri vermesinden bu yana bir dizi yüksek profilli, şüpheli ölüme kurban giden son isim.

Kalp krizi geçirdi

Yapılan resmi açıklamalara göre 43 yaşındaki milyarderin ölümüne alkol detoksu için şamanlara gitmesi neden oldu. Ancak Putin rejimini eleştirenlerin gizemli ölümleri sonrası Subbotin’in tuhaf ölümü dikkat çekti.  Kazançlı bir nakliye şirketine sahip olan oligarkın, derisine yapılan bir kesikten kurbağa zehri ile tedavi edildiği bildirildi. Kısa bir süre sonra kalp krizi geçiren Subbotin’e kediotundan bir sakinleştirici verildi.

Tedavi sonrası ölü bulundu

Subbotin sabah kalktığında Alexey Pindyurin ve Kristina Teikhrib adlı şamanlar tarafından ölü bulundu. Çiftin, müşterilerini ruh çağırarak, hayvanları kurban ederek ve onları horoz kanıyla yıkayarak tedavi ettiği biliniyor. Şamanlar polise, Subbotin’in arkadaşı oldukları o yüzden şaman ritüelleri için ondan para almadıklarını söyledi. 

REN TV tarafından milyarder olduğu bildirilen Subbotin, Lukoil Trading House LLC'nin yönetim kurulu üyesiydi, ardından Finlandiya Körfezi kıyılarındaki New Transport Company'nin sahibi oldu. Bir kolluk kuvveti kaynağı KP News’a, Alexander Subbotin 43 yaşında, çok zengin bir adamdı. İlk belirlemelere göre ölüm nedeni ani kalp durması” dedi. 

6 zengin hayatını kaybetmişti

Devlete ait gaz ve petrol devi Gazprom ile bağlantılı dört milyarder ve iki yönetici, Rus birliklerini işgale hazırlanmaya başlamasından bu yana hayatını kaybetti.

Vladislav Avayev

Rus devlet haber ajansı TASS'a göre 18 Nisan'da Vladislav Avayev, eşi ve kızı Moskova'daki dairelerinde ölü bulundu. Habere göre ilk kanıtlar Moskova'daki multimilyon dolarlık evinde gerçekleşen ölümlerin bir cinayet-intihar vakası olduğuna işaret ediyor. Çünkü Avayev elinde kapısını ve 13 yaşındaki kızını öldürmek için kullanıldığı iddia edilen bir tabancayla bulundu. Avayev Rusya'nın üçüncü büyük bankası olan Gazprombank'ın ve enerji devi Gazprom'un eski başkan yardımcısıydı. 

 

Sergey Protosenya

Avayev'in ölümünden sonra Rusya'nın en büyük özel doğal gaz üreticisi Novatek'in eski yöneticilerinden Sergey Protosenya'nın cesedi, ailesiyle birlikte İspanya'da kiraladığı villasının dışında asılı halde bulundu. İspanyol haber ajansı Telecinco'ya göre Protosenya'nın karısı ve 18 yaşındaki kızı da yataklarında bıçaklanarak öldürülmüştü. Telecinco'ya göre 55 yaşındaki Protosenya'nın net varlığı 433 milyon doların üzerindeydi.

 

Vasili Melnikov

Rus gazetesi Kommersant ve Newsweek'in haberine göre, geçen ay Rus milyarder Vasily Melnikov da Rusya'nın Nijni Novgorod kentindeki multimilyon dolarlık dairesinde eşi ve iki oğluyla birlikte ölü bulundu. Üç Melnikov da bıçak yaralarından öldü. Kommersant'a göre polis soruşturmaları sonucu Melnikov'un intihar etmeden önce karısını ve oğullarını öldürdüğü belirlendi. Newsweek'in haberlerine göre ise Melnikov'un komşuları ve akrabaları, ailesini öldürmekten Melnikov'un sorumlu olduğuna inanmakta zorlandıklarını söylemişti. 


Mihail Watford

Rusya'nın Ukrayna'yı resmen işgal etmesinden sadece birkaç gün sonra, Mikhail Watford Londra yakınlarındaki Surrey'deki evinin garajında ​​asılarak ölmüş halde bulundu. BBC'nin haberine göre Ukrayna doğumlu 66 yaşındaki Rus iş insanı Sovyetler Birliği'nin çöküşünden sonra petrol ve gaz kralı olarak tanındı.

 

Aleksandır Tyulyakov

25 Şubat'ta, yani  Watford'un ölümünden sadece üç gün önce, 61 yaşındaki eski Gazprom yöneticisi Aleksandır Tyulyakov, St. Petersburg yakınlarındaki dairesinin bulunduğu apartmanın garajında ​​asılı halde bulundu. Polis Gazeta'ya cesedin yanında bir intihar notu bulunduğunu, dolayısıyla müfettişlerin intihar Tyulyakov'un intihar sonucu öldüğüne inandığını söyledi.


Leonid Shulman

Gazprom’oın faal üst düzey yöneticilerinden Leonid Shulman da meslektaşı Tyulyakov gibi  Rusya Ukrayna'yı işgal etmeden hemen önce, ocak ayında ölü bulundu. Gazeta ve Newsweek'in haberlerine göre göre 60 yaşındaki Shulman'ın cesedinin yanında da bir intihar notu bulundu.