19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.06.2022 13:32 | Son Güncelleme: 08.06.2022 13:47

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Ukrayna tarafı mayınsızlaştırmaya hazırsa biz de hazırız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ankara'da Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüştü. Ukrayna limanlarındaki gemilerin güvenliğini sağlayabileceklerini belirten Lavrov, "Ukrayna tarafı mayınsızlaştırma faaliyetlerine hazırsa biz de hazırız" dedi
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Ukrayna tarafı mayınsızlaştırmaya hazırsa biz de hazırız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştü. Lavrov, Çavuşoğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Karadeniz koridoru konusunda "Türk dostlarımızın çabalarına büyük önem atfetmekteyiz çok önemlidir. Ukrayna tarafı mayınsızlaştırma faaliyetlerine hazırsa biz de hazırız" dedi. 

"Türk mevkidaşlarımızla el ele yapacağız"

Ukrayna limanlarından çıkacak gemilerin güvenliği için çalışmaya hazır olduklarını aktaran Lavrov, "Bunu Türk mevkidaşlarımızla el ele yapmaya hazırız. Askeri harekatlarımızın hedeflerini kamuoyu çok iyi biliyor ve bu hedeflere ulaşacağız. Türk dostlarımızın, dış güçler tarafından (Suriye) sınırlarında oluşturulan tehditlerle ilgili hassasiyetlerini dikkate alıyoruz. ABD, Suriye'de gayri meşru şekilde bir takım örgütleri besliyor" açıklaması yaptı.

 

Kaynak: AA