03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.08.2023 14:08 | Son Güncelleme: 25.08.2023 14:29

Rusya Dışişleri: Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan'ın Rusya ziyaretiyle ilgili çalışma yürütülüyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Moskova'yı ziyaret etmesinin planlandığını söyledi
Rusya Dışişleri: Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan'ın Rusya ziyaretiyle ilgili çalışma yürütülüyor

Basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Türk tarafıyla temasların sürdüğünü belirterek, bu temaslar dahilinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Rusya'ya ziyaretiyle çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Ryabkov "Sayın Türkiye Cumhurbaşkanı, çok aktif şekilde çalışıyor. Türk meslektaşlarımızla da temaslarımızın sürdüğünü, bu çerçevede Türkiye Dışişleri Bakanı'nın Rusya'ya ziyaretinin planlandığını anlıyorum fakat Moskova'nın tahıl anlaşmasıyla ilgili tutumu, ziyarete bağlı değil. Bunu Türk komşularımıza, dostlarımıza ve meslektaşlarımıza da söyleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 28 Mayıs'taki ikinci turundan sonra kurulan yeni hükümette dışişleri bakanı olarak görevlendirilen Fidan, planların kesinleşmesi halinde, Rusya'ya ilk ziyaretini gerçekleştirmiş olacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Fidan'ın en kısa sürede Moskova'ya giderek Rus yetkililerle tahıl anlaşmasının geleceğini konuşacağını belirtmişti.

Kaynak: AA