07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.08.2023 19:03 | Son Güncelleme: 24.08.2023 20:30

Putin 'Prigojin' sessizliğini bozdu: 90'lardan beri tanıyordum, yetenekli bir iş adamıydı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün uçak kazasında ölen Wagner kurucusu Yevgeni Prigojin’le ilgili sessizliğini bozdu. Başsağlığı dileklerin ileten Putin, 90’lı yıllardan beri tanıdığını söylediği Prigojin’i ‘’Yetenekli bir iş adamı’’ olarak nitelendirdi
Putin 'Prigojin' sessizliğini bozdu: 90'lardan beri tanıyordum, yetenekli bir iş adamıydı

Wagner kurucusu Yevgeni Prigojin dün akşam saatlerinde uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Rusya Devlet Başkanı Putin yaklaşık 24 saatlik sessizliğin ardından ilk açıklamasını yaptı.

Prigojin’in ailesine başsağlığı dileklerini ileten Putin, savaş ağası olarak nitelendirilen Wagner liderini 1990’lardan bu yana tanıdığını söyledi. Rus lider, 62 yaşındaki Prigojin’i Afrika'nın yanı sıra Rusya'da petrol, doğalgaz, değerli metal ve taş işi yapan ''yetenekli bir iş adamı' olarak nitelendirdi.

Vladimir Putin, Prigojin’in Ukrayna’da Neo Nazilerle mücadelede ‘’hatırı sayılır katkı’’ sağladığını belirtirken, ‘’Kaderi karmaşık ama yetenekli bir adamdı ve hayatında ciddi hataları vardı. Son aylarda olduğu gibi kendisi için ihtiyaç duyduğu sonuçlara, ortak amaç için bunu yapmasını istediğimde ulaştı. Hem kendisi hem de ortak davamız için’’ ifadelerini kullandı.

Reuters'ın aktardığı habere göre; Putin, kazaya ilişkin incelemenin başladığını hatırlatarak ''Sonuna kadar gidilecek'' mesajı verdi.