24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.09.2022 09:17 | Son Güncelleme: 22.09.2022 10:03

Rusya-Ukrayna, 200 savaş esirini takas etti

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken, Türkiye'nin girişimleri ve diplomasi trafiğiyle iki ülke arasında 200 esir takası gerçekleşti. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, arabuluculuğu için Türkiye'ye teşekkür etti
Rusya-Ukrayna, 200 savaş esirini takas etti

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 24 Şubat'tan beri devam ederken kritik bir dönemeçten geçildi ve dün gece saatlerinde sürpriz bir şekilde esir takası gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yürüttüğü diplomasi trafiği sonucunda Rusya ve Ukrayna arasında 200 savaş esirinin mübadelesinin yapıldığını açıkladı.

Esir mübadelesine imkan verdikleri için Putin ve Zelenskiy'e teşekkür eden Erdoğan, "Bu süreçte gayret gösteren bütün arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum" dedi.

Twitter'dan paylaştı

Türkiye'nin arabuluculuğunda Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşen esir takasına ilişkin ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Sullivan, "Tahıl anlaşmasındaki liderliğinin yanı sıra, Ukrayna ve Rusya arasındaki esir takasındaki arabuluculuğu nedeniyle Türk hükümetine teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

Zelenskiy: Yüzünüzü görmek beni sevindirdi

"Rus esaretinden kurtulan" komutanları tebrik eden Zelenskiy, “Uzun zaman sadece telefonda seslerinizi duyduktan sonra yüzlerinizi görmek beni sevindirdi. Ülkemiz için yaptıklarınızdan son derece gururluyuz.” dedi.

Zelenskiy, söz konusu takasla aralarında ölüm cezasına mahkum edilenlerin de olduğu 215 Ukraynalıyı kurtardıklarını belirterek bu konuda Rusya ile arabuluculuk üstlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.