16 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.03.2024 09:14 | Son Güncelleme: 23.03.2024 09:53

Rusya'daki terör saldırısı dünya basınında

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Crocus City Hall binasındaki konser salonuna DEAŞ tarafından gerçekleştirilen terör saldırısında en az 60 kişi hayatını kaybetti. Dünya basını terör saldırısına manşetlerinde yer verdi
Getty Images
Getty Images

Rusya'nın başkenti Moskova'da maskeli en az 4 kişi, Crocus Belediye Binası'nda yer alan konser salonuna silahlı saldırı düzenledi. Yüzlerce kişinin panik içinde kaçıştığı anlarda binada patlama meydana geldi ve yangın çıktı. Rusya Soruşturma Komitesi saldırıda 60'tan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, ölü sayısının artabileceğini duyurdu. Terör örgütü DEAŞ, Rusya'nın başkenti Moskova'daki saldırıyı mensuplarının düzenlediğini iddia etti. Terör örgütü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Moskova banliyösünde yer alan Krasnogorsk'taki konser salonuna örgüt üyelerinin saldırdığını ileri sürdü.

 Dünya basını saldırı böyle gördü...

Financial Times

Financial Times saldırı haberini "Silahlı saldırı, Rusya'da son on yıldır bir terör saldırısında yaşanan en büyük can kaybı oldu ve Başkan Vladimir Putin'in iktidarının ilk on yılına damgasını vuran cihadist isyanları hatırlattı" ifadeleriyle servis etti. 

New York Times

New York Times manşetinde "ABD'li yetkililer, Rusya'nın başkentinde son on yılı aşkın süredir meydana gelen en ölümcül saldırılardan biri olan bu saldırıdan İslam Devleti'nin sorumlu olduğunu açıkladı" yazdı.

The Economist

The Economist "Moskova'da bir konser salonuna düzenlenen saldırıda onlarca kişi öldü" başlığıyla duyurduğu haberde "İslam Devleti sorumluluğu üstlendi, ancak Rusya hükümeti Ukrayna'yı suçlamaya hazırlanıyor olabilir" yazdı

Wall Street Journal

Wall Street Journal gazetesi "Amerika uyarmıştı" başlığını attı. Olası bir saldırıya karşı 7 Mart'ta Rusya ile istihbarat paylaşıldığını hatırlatan gazetede, "Rus yetkililer bu uyarıyı provokatif mesaj olarak algıladı" ifadeleri kullanıldı.

Kyiv Post

Ukrayna'da İngilizce yayın yapan Kyiv Post gazetesi ise "şoke edici görüntüler" başlığıyla okurlarının karşısına çıktı. Gazetenin internet sitesinde saldırıya geniş yer ayrıldı.

The Times

The Times, katliamı "Moskova'da terör saldırısı: 62 kişi öldü, konser salonu ateşe verildi" başlığıyla gördü.

Daily Mail

Daily Mail saldırıyı "Moskova konser salonunda silahlı saldırı" başlığıyla servis etti.

Bild

Alman Bild, Moskova'daki terör saldırısını DEAŞ'in üstlendiğini belirtti.

Washington Post

Washington Post da saldırıyı DEAŞ'ın üstlendiğine dikkat çekti.

New York Post

New York Post, saldırıyı okuyucularına "Rusya'da kaos" başlığıyla servis etti.

Kommersant

Rus Kommersant gazetesi, saldırıyla ilgili "Ölümcül konser" başlığını attı. Haberde katliamın Rusya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir olay olduğu yazıldı.