02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.12.2023 17:49 | Son Güncelleme: 25.12.2023 17:58

Rusya'dan nükleer kargo gemisi açıklaması: Yangını söndürdük, reaktörde bir sorun yok

Rusya yaptığı açıklamada, acil durum çalışanlarının Sovyet döneminden kalma nükleer enerjiyle çalışan bir kargo gemisinde çıkan yangını söndürdüğünü duyurdu. Gemiyi işleten devlet şirketi herhangi bir can kaybı yaşanmadığını ve reaktörün güvenliğine yönelik bir tehdit bulunmadığını açıkladı
Rusya'dan nükleer kargo gemisi açıklaması: Yangını söndürdük, reaktörde bir sorun yok

Acil durum bakanlığı, yangının Pazar günü, şu anda Rusya'nın kuzeyindeki Murmansk kentinde limanda bulunan Sovyet yapımı Sevmorput gemisinin kamaralarından birinde çıktığını söyledi.

Reuters'ın haberine göre Bakanlık, en yüksek noktasında yaklaşık 30 metrekarelik bir alanı kaplayan yangının can kaybı olmadan söndürüldüğünü söyledi. Geminin sahibi Atomflot'tan yapılan açıklamada, "Yangın hızla kontrol altına alındı" ifadelerine yer verdi ve kurum, yangın sonucu herhangi bir yaralanmanın yaşanmadığını kaydetti.

Nükleer reaktöre yönelik tehdit yok

Atomflot ayrıca "Önemli destek sistemlerine ya da reaktör tesisine yönelik herhangi bir tehdit söz konusu değildir" dedi.

Atomflot, Rusya'nın nükleer buzkıran filosunu işletiyor ve Rosatom, devlete ait nükleer şirketin bir birimi. Rusya'nın kuzeybatısında yer alan Murmansk bölgesi, Finlandiya ve Norveç'in yanı sıra Barents ve Beyaz Deniz'de sınır paylaşıyor.

Rosatom'a göre, 1988 yılında hizmete giren ve on yıl önce kapsamlı bir yenilemeden geçen gemi, Rusya'nın nükleer enerjiyle çalışan tek buz kırıcı nakliye gemisi.