08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.05.2022 10:47 | Son Güncelleme: 25.05.2022 13:43

Salvador Ramos'un katliam öncesi Instagram mesajları ortaya çıktı

Teksas'ta bir ilkokula silahlı saldırı düzenleyen ve 19'u çocuk 21 kişiyi öldüren Salvador Ramos'un Instagram mesajları ortaya çıktı. Tanımadığı bir kadına mesaj atan Ramos'un "Küçük bir sırrım var ve sana söylemek istiyorum" yazdığı öğrenildi
Salvador Ramos'un katliam öncesi Instagram mesajları ortaya çıktı

ABD'nin Teksas eyaletinde yer alan Uvalde ilçesinde bulunan Robb İlköğretim Okulu’na silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 19’u çocuk, ikisi öğretmen olmak üzere 21 kişinin hayatını kaybetti. Katliamı yapan kişinin Salvador Ramos'un olduğu açıklandı. 18 yaşındaki saldırgan polisle girdiği çatışmada öldü. 

Saldırıdan önce büyükannesini vurdu

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Vali Greg Abbott, zırh giyen Ramos’un okula gelmeden önce büyükannesini de vurduğunu söyledi. Büyükanne hava yoluyla hastaneye kaldırıldı şu an sağlık durumunun nasıl olduğu bilinmiyor.

"Sessiz biriydi"

Abbott saldırganla ilgili verdiği bilgilerde Ramos’un Nort Dakota’da doğdunu ancak Uvalde’de yaşadığını ve Uvalde lisesinde okuduğunu anlattı. Ramos’un okul arkadaşlarından biri  onun kıyafetleri ve ailesinin mali durumuyla ilgili alay ettiğini söyledi. Ramos’un çalıştığı Wendy’s’deki personelde onu sessiz biri olarak hatırladıklarını dile getirdi. 

Eyalet senatörü Roland Gutierrez, Ramos'un sosyal medyasının 18. doğum gününde yasal olarak satın aldığı silah fotoğraflarıyla dolu olduğunu söyledi. Ayrıca Ramos’un saldırıdan önce Instagram’da tanımadığı bir kadını silah fotoğraflarından birine etiketleyerek mesaj attığı öğrenildi. 12 Mayıs’da yaşanan mesajlaşmada Ramos ‘sal8dor_’ adlı hesabından “silah fotoğraflarımı repost edeceksin” yazdı. Kadın ise “silahların benimle ne yapacak” diye yanıt verdi.  

Ramos'un Instagram'da paylaştığı fotoğraflardan biri

Tanımadığı bir kadına mesaj attı

“Sadece seni etiketlemek istedim” diye cevap veren Ramos, salı günü kadına yeniden mesaj attı. Bu sefer ki mesajında “yapmak üzereyim” yazdı. Kadın ise neyi yapmak üzere olduğunu sorunca saldırgan “sana 11’den önce söyleyeceğim” dedi. Ramos kadına bir saat içinde mesaj atacağını ve onun da cevap vermesi gerektiğini söyledi. 

"Sana sırrımı söylemek istiyorum"

Ağzını kapatan bir emoji kullanan Ramosu, “Küçük bir sırrım var ve sana söylemek istiyorum. Seni etiketlediğim için minnettar ol” yazdı. Kadın ise, “Bu sadece korkutucu. Seni tanımıyorum ve sen beni silah fotoğraflarına etiketliyorsun” diye cevap verdi. Ramos’un saldırıdan yaklaşık iki saat önceki son mesajı “'havaya çıkarıyorum” oldu. 

Saldırıyı öğrendikten sonra şoka uğrayan kadın Instagram hesabından yaptığı paylaşımda “Onun hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Kurbanlar ve aileleri için çok üzgünüm. Ona cevap vermemin tek sebebi korkmuş olmamdı. Keşke uyamayıp mesajlarına cevap vermeye devam etseydim. En azından onu yapmamaya ikna etmeyi deneyebilirdim” dedi.