05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.11.2023 00:55 | Son Güncelleme: 18.11.2023 08:29

Scholz'dan Türkçe paylaşım: Erdoğan'la Ortadoğu konusunda bakış açılarımız çok farklı

Almanya Şansölyesi Scholz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinin ardından X hesabından Türkçe bir paylaşım yaptı. Scholz, "Erdoğan ve ben Ortadoğu sorunu konusunda oldukça farklı bakış açılarına sahibiz. Tam da bu nedenle doğrudan görüşmek çok önemli" ifadelerini kullandı
Scholz'dan Türkçe paylaşım: Erdoğan'la Ortadoğu konusunda bakış açılarımız çok farklı

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la İsrail-Filistin meselesiyle ilgili oldukça farklı bakış açılarına sahip olduklarını, tam da bu nedenle doğrudan görüşmenin çok önemli olduğunu ifade etti. 

Scholz, Erdoğan'la görüşmesinin ardından X hesabından Türkçe bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda şu ifadeler yer aldı: "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ben Ortadoğu sorunu konusunda oldukça farklı bakış açılarına sahibiz. Tam da bu nedenle doğrudan görüşmek çok önemlidir. Ancak net olarak ifade edeyim: İsrail'in var olma hakkı Almanya için mutlaktır. Ülkemizde antisemitizme yer yoktur. Aynı zamanda şunu da savunuyoruz: Her insanın yaşamı eşit değerlidir. Gazze'deki Filistinli sivil halkın acıları da bizlere üzüntü veriyor. Almanya en önemli insani yardım sağlayıcıları arasında yer almakta - ve bu yardımların hacmini hâlen arttırmış bulunmaktayız."