26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.10.2022 18:56 | Son Güncelleme: 22.10.2022 19:18

Seçim çalışmalarına hız veren Biden'ın zor anları: Canlı yayında içi geçti

8 Kasım'da yapılacak ara seçimler öncesi çalışmalarına hız veren Joe Biden kameralar önünde zor anlar yaşıyor. Önceki gün yönünü şaşıran ve boşluğa doğru konuştuğu iddia edilen 79 yaşındaki ABD lideri şimdi de deyim yerindeyse canlı yayında uyukladı
Seçim çalışmalarına hız veren Biden'ın zor anları: Canlı yayında içi geçti

ABD Başkanı Joe Biden, dün gerçekleştirdiği MSNBC röportajında ABD ve dünya gündemine dair açıklamalarda bulundu. ABD'nin 79 yaşındaki 46. Başkanı, Jonathan Capehart'ın sorusu üzerine gelecek seçimlerde, yeniden adaylık için istekli olduğunu söyledi. Biden konuyla ilgili, "Resmi kararı vermedim, ancak benim niyetim, tekrar aday olmak ve bu kararı vermek için zamanımız var" dedi.

First Lady Jill Biden'ın görüşü sorulduğunda ise ABD Başkanı Biden'ın bir süre içi geçerek konudan koptuğu anlar gündem oldu. Sorunun sorulmasının ardından Biden bir süre uzaklara dalıp soruya cevap veremedi. Bunun üzerinde sunucu Jonathan Capehart'ın "Sayın Başkan?" diyerek sesli uyarması üzerine Biden kısa süre şaşkınlık yaşamasının ardından toparlanarak eşi Jill Biden'ın da 'çok önemli bir şey' yaptıklarını düşündüğünü ve ikinci bir döneme olumlu baktığını söyledi.

Pennsylvania'da yönünü şaşırdı

Cumhuriyetçi Türk asıllı aday Dr. Mehmet Öz'ün rakibi Demokrat John Fetterman'ı desteklemek üzere önceki gün Pennsylvania'ya giden Biden buradaki hareketleri  ile de şaşkınlık yaratmıştı. Fern Hollow Köprüsü'nün açılışında kürsüye çıkarak açıklamalarda bulunan Biden, kürsüden ineceği esnada hangi yöne gideceğini bilemedi.

Arkasını dönüp boşlukla sohbet eden Biden, daha sonra sahnenin dışındaki yetkilileri gördü ve o yöne doğru ilerledi. Biden o anları sosyal medyada gündem oldu. Ancak internette açık kaynaklardan tarama yapıldığında, Biden'ın konuşmasını farklı açılardan çeken çok sayıda kamera olduğu anlaşılıyor.  Biden konuşmasına başlamadan önce kürsünün arkasında duran vatandaşlarla selamlaşıyor. Videonun sonunda Biden, kürsüden inerken platformun arkasında selamladığı kişiler olduğu açıkça görülüyor. 

Kasımda Kongre ara seçimleri düzenlenecek

Kasım 2022 ara seçimlerinde, Amerikalılar, Kongrenin Temsilciler Meclisindeki 435 sandalyenin tamamı, Senatodaki 100 sandalyenin de 35'i için sandığa gidecek. Mehmet Öz, 30 Kasım 2021'de, Pennsylvania eyaletinden Cumhuriyetçi Parti'nin Senato adaylığı için yarışacağını duyurmuştu. ABD eski Başkanı Donald Trump, 7 Mayıs'ta Öz'ün adaylığına destek için Pennsylvania'da düzenlenen mitinge iştirak etmişti.