26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.02.2022 13:20 | Son Güncelleme: 26.02.2022 14:45

Sevgili Kiev sakinleri, düşman ajanlarına dikkat edin

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi, Ukrayna vatandaşlarının bulunduğu haberleşme gruplarına Rus ajanlarının sızmış olabileceği uyarısı yaptı
Sevgili Kiev sakinleri, düşman ajanlarına dikkat edin

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi, Kiev sakinlerine yönelik bir mesaj yayınlayarak “WhatsApp, Viber, Telegram ve Facebook’taki haberleşme gruplarına Rus ajanlarının sızmış olabileceği” uyarısı yaptı.

Uyarıda, 25 Şubat’tan itibaren haberleşme gruplarına aniden pek çok kişinin katıldığına, bunların tamamının Rusça yazıştığına dikkat çekiliyor.

Bu yeni katılımcılar genellikle “Kiev’in farklı bölgelerine nasıl gidileceği”, “Küçük bir çocuğu Kiev’e götürebilecek bir gönüllü olup olmadığı” şeklinde yerel bilgi alma amaçlı sorular soruyor.

Ukrayinska Pravda adlı portalın haberine göre Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Ofisi, Kiev halkını şu cümlelerle uyardı:

“Sevgili Kiev sakinleri, dikkatli olun! Bilgi isteyen kişiler, düşman ajanlarıdır. Arabayla yol tarifi vermeyin. Belirtilen yere nasıl gidilebileceği veya ücretsiz ve erişilebilir yolların olduğu yerler hakkındaki sorulara cevap vermeyin. Yukarıdakilere benzer soruları görüyorsanız ve sorunun yazarının forumun yeni bir üyesi olduğunu doğrulayabiliyorsanız grubun yöneticisine bir şikayet gönderin. Soruyu yazanın bilgi toplayan bir düşman olduğunu yorumlara büyük harflerle yazın.”