28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 05.03.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

Sweatshirt mesajı...

Maçlara genelde takım elbiseyle çıkan Manchester City teknik direktörü Pep Guardiola’nın, son iki aydır neden “Open Arms” yazılı sweatshirt ile saha kenarında olduğu merak konusu
Sweatshirt mesajı...

İngiltere Premier Ligi’nde rakiplerinin açık ara önünde şampiyonluğa koşan Manchester City’nin teknik direktörü Pep Guardiola maçlara takım ceketle çıkmasıyla biliniyor. Ancak başarılı teknik adam, son iki aydır üzerinde “Open Arms” (Kucak Açın) yazılı kapüşonlu sweatshirt ile çıkıyor ve bu da merak konusu. Zira İngiltere’de siyasi semboller yeşil sahalarda yasak. Daha önce Katalonya’ya özgürlük için saha kenarında yakasında sarı kurdele ile boy gösteren Guardiola, 20 bin pound’lık ceza almıştı. Open Arms’ı bilmeyebilirsiniz, ama 2015 Eylül’ünde ailesiyle birlikte Bodrum’dan Avrupa’ya kaçarken Ege Denizi’nde batan teknede boğulan ve cansız bedeni Türk sahiline bulan Aylan bebeğin görüntüsünü tüm dünya biliyor. İşte “o malum fotoğraf” Gardiola’yı çok etkilemiş. Ve Open Arms’a üye olmaya karar vermiş. Open Arms, mültecileri açık denizden kurtarıp, Avrupa’ya sığınmalarını sağlayan İspanyol sivil toplum kuruluşu. Son beş yılda 61 binden fazla göçmeni Akdeniz’den kurtardı. İspanyol teknik adam, bir süre önce Open Arms’ın başkanı Oscar Camps’ı kulübe davet ederek, futbolculara, mültecilerin çıktığı ölüm yolculuğunu seminerle anlattırdı. Bununla da kalmayıp Camps’ın Katalan Parlamentosu’ndan Onur Nişanı almasına aracı oldu.

NBA oyuncusu Marc Gasol, 2018 yılında Akdeniz’de sudan birçok kişiyi kurtardı, iki de ceset çıkardı
NBA oyuncusu Marc Gasol, 2018 yılında Akdeniz’de sudan birçok kişiyi kurtardı, iki de ceset çıkardı
Sadece Guardiola mı? Barcelona eski kaptanı Iniesta, Puyol ve Xavier Hernandez de sivil toplum örgütünün birer üyesi. Xavier, teknesi La Pelopina’yı açık artırma ile satıp örgüte bağışladı. Bu teknenin daha sonra tamir ve renevasyonu için 130 bin pound ödeyen isimse yine Guardiola idi. Guardola’nın yıllık 23 milyon Euro kazandığını hatırlatalım. İspanyol asıllı NBA Lakers oyuncusu Marc Gasol da kuruluşun mensubu. Ünlü basketçi, Open Arms’a ait tekne ile Akdeniz’de denizden mülteci kurtarma operasyonuna katıldı. Üç günü denizde geçirdi.