06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.08.2022 09:46 | Son Güncelleme: 17.08.2022 09:54

Taraftarları umutlandırdı: Elon Musk’tan Manchester United şakası

Tesla CEO'su Elon Musk, "Manchester United'ı alıyorum" tweet'iyle takımın gidişatından memnun olmayan taraftarları heyecanlandırdı. Ancak Musk birkaç saat sonra yalnızca şaka yaptığını söyledi
Taraftarları umutlandırdı: Elon Musk’tan Manchester United şakası

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk Twitter’da, Premier Lig kulübü Manchester United’ı alacağını söyleyerek kulübün geleceğiyle ilgili kısa süreli tartışmalara neden oldu. Ancak Musk, birkaç saat sonra kulübü almayacağını bunun yalnızca bir şaka olduğunu paylaştı. 

Musk, kulübün yeni teknik direktörü Eric ten Hag’la ilgili ya da Christiano Ronaldo’nun gitmesine izin verilip verilmemesi konusundaki görüşlerini söylemedi ancak Tesla CEO’su “Eğer bir takım alacak olsaydım bu Man U olurdu. Çocukken favori takımımdı” dedi. Musk’ın kısa süreli şakası deplasmanda Brentford'a 4-0'lık yenilginin ardından takımın kızgın hayranları tarafından sevinçle karşılandı.

"Glazers'tan daha iyi olacaktır"

Dünyanın en büyük futbol kulüplerinden biri olan United'ı satın almak, şu anki borsa değerine göre Musk'a en az iki buçuk milyar dolara mal olacaktı. Takımın sahada yaşadığı son sıkıntılar, kulübü 2005 yılında 955 milyon dolara satın alan Glazers’a karşı taraftar protestolarının artmasına neden oldu.  

Bazı taraftarlar Twitter’da Musk için “Glazer ailesinden daha iyi olacaktır, şaka yapıyor olsan da lütfen al” diyerek iyimser cevaplar verdi. Kullanıcılardan biri, “Manchester United’ı satın alabilir misin? Düzeltilmeye ihtiyacı var ve bunu yapacak adam sensin” dedi. 

Hisseleri etkilemedi

Manchester United, konuyla ilgili yorum taleplerine yanıt vermedi. Musk’ın şakası Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu için komik olmayabilir, çünkü Manchester United halka açık bir şirket. Ancak Musk tweeti borsa kapandıktan sonra attığı için hisseler etkilenmedi.