19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.04.2023 11:07 | Son Güncelleme: 21.04.2023 13:31

Tarihi soygun: Toronto’da havalimanından 15 milyon dolarlık altın çalındı

Kanada'nın Ontario eyaletinde çıkarılan altınların sevkiyatında kullanılan Kanada Toronto Pearson Uluslararası Havalimanı'nda 15 milyon ABD doları değerinde altın çalındığı açıklandı
Tarihi soygun: Toronto’da havalimanından 15 milyon dolarlık altın çalındı

Kanada'da bulunan Toronto Pearson Uluslararası Havalimanı’ndan 15 milyon ABD doları değerinde altın çalındığı açıklandı. Ontario eyaletinde çıkarılan altınların sevkiyatında kullanılan havalimanında gerçekleşen soygun, Kanada tarihindeki en büyük hırsızlıklar arasındaki yerini aldı.

Altını taşıyan uçak o günün akşamında havalimanına indikten sonra içindekiler güvenli bir kargo tesisine taşınmıştı. Olayın Pazartesi günü gerçekleştiğini duyuran yetkililer hırsızlığın orada gerçekleştiğini düşünüyor.

Ülke tarihinin en büyük hırsızlıklarından

Bu soygun Kanada tarihinin en büyük soygunlarından biri olabilir. En son 2011 ve 2012'de bu büyüklükte bir soygun gerçekleştiğinde, Quebec'teki bir depodan 18.7 milyon dolar değerinde 3.000 ton akçaağaç şurubu çalınmıştı. Müfettiş Stephen Duivesteyn, ekibinin tüm olasılıkları araştırdığını ve bunun olağandışı bir soygun olduğunu söyledi. Duivesteyn, çalınan konteynerin yarım metrekare büyüklüğünde olduğunu ancak yükün ağırlığını paylaşmadığını belirtti. Toronto Sun'a göre polis, soygunun arkasında suç bağlantıları olabileceğine inanıyor. Bu olasılık sorulduğunda Duivesteyn, konu hakkında açıklama yapmak için çok erken olduğunu söyledi.