09 Ekim 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.05.2022 13:40 | Son Güncelleme: 25.05.2022 14:39

Teksas'taki okul katliamına ünlülerden tepkiler

ABD'de yine bir okul saldırısı gündemde. Teksas'taki bir ilkokulda 19 çocuk ve 2 öğretmen katledildi. Ülkede Başkan Joe Biden'ın talimatıyla bayraklar yarıya indirildi. Bu sarsıcı olay nedeniyle birçok ünlü de sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi
Teksas'taki okul katliamına ünlülerden tepkiler

ABD'nin Teksas eyaletinde yer alan Uvalde ilçesinde bulunan Robb İlköğretim Okulu’na silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 19’u çocuk, ikisi öğretmen olmak üzere 21 kişi hayatını kaybetti. Ünlü isimler ise sosyal medyada saldırıya dair tepki ve üzüntülerini paylaştı. 

Katliama ilişkin Twitter hesabından paylaşım yapan ünlü şarkıcı Taylor Swift, “Uvalde’deki cinayetler yüzünden öfke ve keder doluyum. Ulus olarak anlaşılmaz ve dayanılmaz kalp kırıklıklarına şartlandırıldık” sözlerini kullandı. Grammy ödüllü Swift NBA oyunucusu Steve Kerr’in olayla ilgili yorumlarını içeren bir videoyu da paylaşarak “Steve’in sözleri çok doğru ve çok derinden” dedi.

Ünlü aktör Matthew McConaughey ise Twitter hesabından kendi doğduğu yer olan Teksas’taki saldırıyla ilgili uzun bir yazı paylaştı. 52 yaşındaki oyuncu paylaşımında, “Bir kere daha  bize verilen özgürlüklerin doğru kullanılmadığı trajik bir şekilde kanıtlandı. Her Amerikalının aynaya uzun ve derin bir şekilde bakıp ‘Gerçekten neye değer veriyoruz? Problemi nasıl çözüyoruz? diye sorması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

McConaughey  gibi Teksaslı olan şarkıcı Selena Gomez’de sosyal medyada duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Gomez, “Bugün benim memleketim olan Teksas’ta 18 masum öğrenci sadece eğitim almaya çalışırken öldürüldü. Bir öğretmen işini yaparken öldürüldü. Çocuklar okulda güvende değilseler nerede güvendeler?” dedi.

Efsanevi NBA oyuncusu Lebron James ise Twitter’daki paylaşımında şu sözleri kullandı: 

Düşüncelerimi ve dualarımı Teksas'taki Robb İlköğretim Okulu'nda sevdiklerini kaybeden ailelerle paylaşıyorum. Yeter artık. Çocuklar okulda zarar vermeye devam ediyor. Cidden en güvenli olmaları gereken yer olan okulda!” 

Ünlü yazar Stephen King ise, “Acil silah kontrolü yapılsın! Masumların katliamına bir son verin” paylaşımında bulundu.