19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 17.12.2022 16:25 | Son Güncelleme: 17.12.2022 16:36

The Guardian: Liz Truss başbakanlık yarışında kokain partileri verdi

İngiltere tarihinin en kısa süre (44 gün) görevde kalan Başbakanı olan Liz Truss'ın Muhafazakar Parti liderliği için mücadele ettiği günlerde kokain partileri düzenlediği iddia edildi
The Guardian: Liz Truss başbakanlık yarışında kokain partileri verdi

Hint asıllı Rishi Sunak Muhafazakar Parti içerisindeki liderlik yarışını kazanarak Başbakanlık koltuğuna otursa da selefi Liz Truss ile ilgili tartışmalar devam ediyor. The Guardian, Truss'ın dışişleri bakanı olduğu ve Boris Johnson'dan boşalan başbakanlık yarışına katıldığı dönemde, kokain partileri verdiğini yazdı. İddiaya göre Truss'ın kendisine yakın isimleri davet ettiği iki partide kokain olduğu düşünülen beyaz toz kalıntıları bulundu.

"Siyasetçiler kokain kullandı"

Söz konusu beyaz tozun, ülkenin güneydoğusundaki Kent'te yer alan Chevening Evi'nde 19-21 Ağustos'ta ve 2-4 Eylül'de düzenlenen partilerde bulunduğu öne sürüldü. Etkinliklerde çalışan personel, tozun snooker masalarının yer aldığı oyun odalarındaki sehpalarda bulunduğunu iddia etti. Kimliğini paylaşmayan başka bir kaynaksa Truss'ın davetiyle gelen bazı siyasetçilerin kokain kullandığını savundu.

İngiltere'de kokain bulunduranlar 7 yıla kadar hapis ya da sınırsız para cezasına çarptırılıyor

Kaynak, kokainle temas edince renk değiştiren özel bir çubukla tozu test ettiklerini ve maddenin kokain olduğunu gördüklerini iddia etti. Söz konusu testin ne kadar güvenilir olduğu bilinmiyor ve iddialar henüz bağımsız olarak doğrulanamadı. 17. yüzyıldan kalma Chevening Evi resmi konut olmasa da genellikle dışişleri bakanlarının toplantıları ve görüşmeleri için kullanılıyor. Bakımı parlamento tarafından kurulan bir vakıf tarafından karşılanana 115 odalı malikanede düzenlenen partilere beyaz tozun nasıl getirildiği ise şimdilik bilinmiyor.