29 Haziran 2025, Pazar
Abone Ol Giriş yap
Haber Giriş: 24.05.2024 10:07 | Son Güncelleme: 24.05.2024 13:50

The Times yazdı: Barış Boyun gözaltındayken bazuka saldırısı planladı

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan suç örgütü lideri Barış Boyun’un da aralarında bulunduğu 17 şüpheli İtalya’daki operasyonla yakalandı. The Times Boyun'un İtalya'daki evinden bazuka saldırısı dahil silah anlaşmaları yaptığını yazdı
The Times yazdı: Barış Boyun gözaltındayken bazuka saldırısı planladı
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Barış Boyun ev hapsine alınıp gizli mikrofonlu bir elektronik bileklik takıldığında İtalyan polisi ölümcül bir suç şebekesine rastlayacağını bilmiyordu. Savcılar, Boyun'un kendi eviyle sınırlandırılmasına rağmen, uluslararası bir uyuşturucu ve insan kaçakçılığı çetesini yönetirken cinayetler ve bazuka saldırıları planlamayı başardığını söylüyor. Yeni evini sözde suç imparatorluğunun merkezi olarak kullandı, Sırpları kullanarak İstanbul limanı üzerinden uyuşturucu sevkiyatını organize etti, Balkanlar ve ötesinde kara para aklama, göçmen kaçakçılığı ve silah satışı operasyonlarını yönetti.

Çarşamba günü, 39 yaşındaki Boyun, İtalya, Bosna, Türkiye ve Hollanda'da yakalanan ve yargıçların deyimiyle silahlı ve son derece tehlikeli bir suç imparatorluğu kurmakla suçlanan 19 kişi arasında baş şüpheli olarak yer aldı. Müfettişler “Boyun'un bu örgütün başı olduğuna şüphe yok” dedi.

Ev hapsindeyken dinleme cihazıyla konuşmaları dinlendi

İlk olarak 2022 yılında Türkiye'de 19 cinayetin emrini vermekle suçlanan Boyun'un Türkiye'ye iade davasında mahkeme talebi reddedip İtalya'da kalmasına izin verdi. Polis, Boyun'un hareketlerini izleyebilmek için evine ve ayak bileğine taktığı künyeye dinleme cihazları yerleştirdi. Çok geçmeden Boyun'un Türkiye'nin iddia ettiği kadar ciddi bir suçlu olduğunu anladılar.

Kendisini arayanlardan birine “Benim için silah yapan biri var” demiş ve Sırp suçlulara ve “tüm Alman pazarına” silah tedarik ettiğini iddia etmişti. Bu konuşmalardan birinde "Üç yüz adamım hapiste ve 100'ünün ailesine bakmam gerekiyor" dedi. Mart ayında müfettişler, Berlin'de bir Türkün öldürülmesini planladığı iddiasının ardından kendisiyle birlikte yaşayan karısının telefonundan tebrik mesajları okuduğunu duydular.

Çete savaşları

Boyun ayrıca Türkiye'de rakibi Burhanettin Saral tarafından yönetilen bir çeteyle bağlantılı olduğuna inandığı bir et lokantasına ateş açılmasını organize ederken, Sakarya'da düzenlediği bir cinayeti engellemek için devreye giren Türk polisi, İtalyanların ihbarı üzerine tetikçilerden altı Kalaşnikof tüfek ele geçirdi.

Rakip bir çetenin İtalya'da kapısına ateş açmasının ardından Boyun, İstanbul yakınlarında çete tarafından işletilen bir fabrikaya intihar bombacısı kullanarak bir intikam saldırısı planladı, ancak polis tarafından durduruldu. Bir İtalyan yetkili "Yaptığı aralıksız telefon görüşmeleri, hazırlıkları canlı olarak takip etmemizi sağladı" dedi. Boyun'un ev hapsinde tutulduğu küçük kasabada maskeli polis memurları tarafından gözaltına alınması yerel halkı şaşırttı. Bir kasaba sakini “Onun bir mafya muhbiri olduğunu düşünüyorduk ve bunu beklemiyorduk” dedi.