16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.09.2024 11:20 | Son Güncelleme: 06.09.2024 11:27

Tim Walz, Trump'ı destekleyen kardeşiyle konuşmuyor

Kamala Harris'in başkan yardımcısı adayı Tim Walz, aile sorunlarıyla gündemde. Jeff Walz, başkan yardımcısı olarak seçilen kardeşi Tim Walz'un 'gelecekle ilgili kararlar almak isteyeceğiniz türden bir karakter olmadığını' söyledi
Tim Walz, Trump'ı destekleyen kardeşiyle konuşmuyor

Donald Trump, Demokrat Parti'nin başkan yardımcısı adayı ile sekiz yıldır konuşmadığını ve “tüm ideolojisine yüzde 100 karşı olduğunu” söyleyen Tim Walz'ın kardeşinin yorumlarını gördü. Minnesota valisinin ağabeyi Jeff Walz sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Kamala Harris'in başkan yardımcısı adayının “geleceğinizle ilgili kararlar almak isteyeceğiniz türden bir karakter olmadığını” söyledi. 67 yaşındaki Jeff Walz, Trump'ı desteklemeyi düşündüğünü ve oy verme gününden sadece haftalar önce kardeşini kötü yansıtacak “hikayeler” anlatabileceğini söyledi.

Trump destekçileri Jeff'i eski başkanla birlikte “sahneye çıkmaya” ve desteğini vermeye çağırdı. Walz, Facebook'ta "Böyle bir şey yapmayı çok düşündüm! Bununla ailemi bu işin dışında tutmak arasında kaldım. Anlatabileceğim hikayeler var" dedi. Harris'in işçi sınıfı seçmenlerine hitap ettiği için seçtiği 60 yaşındaki Tim Walz'ı daha da utandırmak amacıyla, memleketi Nebraska'da bir grup uzak kuzeni Trump'a destek verdi. “Trump için Nebraskalı Walz" sloganlı tişörtler giyen kuzenlerin fotoğrafı sosyal medyada dolaşıma girdi.

'Tuhaf bir adam'

Trump, Pennsylvania'daki Fox News etkinliğinde Walz ailesindeki çatlağı yorumladı ve Jeff Walz'ın desteğini almaktan “onur duyduğunu” söyledi. Trump, “Kardeşi beni destekledi ve tüm aile beni destekledi. Bu adamda bir tuhaflık var. Tuhaf bir adam" dedi. Tim ve Jeff Walz'ın annesi Darlene Walz, “barışı korumak” istediğini söyledi ancak artık ayrı yaşadığı oğullarını barıştırmaya çalışmadığını da itiraf etti. Butte, Nebraska'daki evinden Daily Beast'e verdiği demeçte “Sanırım benim için en iyisi bu işin dışında kalmak” dedi. 89 yaşındaki Darlene, oğlunun partinin başkan yardımcısı adaylığını kabul ettiğini görmek için geçen ay Chicago'daki Demokratik ulusal kongreye katıldı ve Harris ile birlikte kasım ayında Trump'ı yeneceklerinden emin olduğunu söyledi. Kızı Sandy'nin kardeşlerden büyüğüne yaklaşarak kendisinden daha ünlü olan kardeşine yönelik saldırılarını azaltmasını istediğini söyledi. Müdahale işe yaramış gibi görünüyor; Jeff artık yorumlarından pişman olduğunu ve bir başkan adayını desteklemeyeceğini söyledi.

Tim Walz bu seçim döneminde sorunlu bir kardeşe sahip tek üst düzey Demokrat değil. Eski başkan Barack Obama'nın üvey kardeşi Abon'go Malik Obama, artık geleneksel hale gelen Trump desteğini bu hafta verdi. Obama'nın düğününde sağdıç olan ve bir zamanlar sadık bir Demokrat olan Malik, X'te #Trump2024 hashtag'ini kullanarak “sol popülist gündemin zehirli olduğunu” ilan etti. Eski başkanın üvey kardeşi şu anda kayıtlı bir Cumhuriyetçi ve 2016'dan beri Trump'ı destekliyor.