28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 25.04.2022 17:01 | Son Güncelleme: 25.04.2022 17:31

Toprağın yok oluşuna dikkat çekmek için motosikletiyle 100 günde 30 bin km yol gidecek Sadhguru İstanbul’daydı

Dünyaca ünlü Hintli ruhani lider ve yogi Sadghuru, ‘Conscious Planet-Save Soil’ (Bilinçli Gezegen-Toprağı Kurtar) adlı farkındalık kampanyasının tanıtımı kapsamında İstanbul’daydı
Toprağın yok oluşuna dikkat çekmek için motosikletiyle 100 günde 30 bin km yol gidecek Sadhguru İstanbul’daydı

Toprağın yok oluşuna dair farkındalık yaratmak isteyen Sadhguru (gerçek ismiyle Jagadish Vasudev) 21 Mart’ta Londra'dan hareket ederek 100 günde 27 ülkeyi motosikletiyle gezmeyi hedeflediği turuna başladı.

Güney Hindistan, Coimbatore’de bulunan kendi yoga merkezinde son bulacak olan turun 34. gününde İstanbul’da, Haliç Kongre Merkezi'nde bir konuşma yapan Sadhguru yüzlerce kişiye seslendi.

Gönüllü çalışanlarla organize edilen etkinlikte, Türk Musikisini Araştırma ve Tanıtma Grubu (TÜMATA) sanatçılarının performansının ardından Hindistan’ın İstanbul Başkonsolosu Sudhi Choudhary’nin sahneye davet ettiği Sadhguru, yaklaşık bir saatlik konuşma yaptı.

‘‘Toprağın çoraklaşması gezegeni yok etmekle aynı anlama geliyor’’

65 yaşındaki Sadhguru, seyahatinin bir önceki durağı Bükreş’ten İstanbul’a 18 saat boyunca motosiklet kullanarak geldi. Bu 100 gün içinde tüm dünyanın toprağı kurtarmakla ilgili konuşmasını sağlamayı hedefleyen Sadhguru, toprağın ve biyoçeşitliliğin öneminden bahsederken, toprağın çoraklaşmasının gezegeni yok etmekle aynı anlama geldiğinin, gelecekte yiyecek olmadan barışın mümkün olmayacağının ve şu anda harekete geçmeyerek çocukların değil, doğmamış bebeklerin geleceğiyle oynandığın’ mesajını verdi. 

‘‘Çocuklarınızdan yetkililere mektup yazmalarını isteyin’’

İnsanlığın en büyük sorununun, kurtarılmak için bir başkasının harekete geçmesini beklemek olduğunu ifade eden Sadghuru, bunun için bir kurtarıcının gelmeyeceğini, tıpkı onun gibi her bir insanın harekete geçip, mesajı yayıp, otoritelerin de önlem alması için onların çalışmasını talep etmeleri gerektiğinin altına çizdi.

‘‘Mutluluk arayışında olduğu gibi bunda da cevap içimizde’’ diyen Hintli yogi, salonda bulunanlara ‘‘çocuklarınızdan devlet seviyesindeki yöneticilere mektuplar yazmasını isteyin, geleceklerine sahip çıkan milyonlarca çocuktan daha etkili hiçbir şey yoktur!’ ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda sahneye yaklaşan kalabalıkla bu hareketin marşı haline gelen şarkısı eşliğinde dans edip sevenlerinin hediyelerini kabul etti.

Büyük destek

Yazdığı kitaplarla The New York Times’ın çok satanlar listesine iki defa giren, YouTube’da videoları bir milyar izlenmeye ulaşan Sadhguru bu proje kapsamında büyük bir destek görüyor.

Milyonlarca gönüllünün yanı sıra, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği gibi resmi kurumlardan destek gören Sadhguru’nun farkındalık mesajı Dalai Lama, Deepak Chopra ve Dünya Ekonomik Forumu Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Schwab gibi isimlerin de olduğu kişilerce paylaşılıyor.