25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.07.2022 17:55 | Son Güncelleme: 16.07.2022 18:05

Trump, 2024 adaylığına dair işaretler vereceği Arizona mitingini erteledi

Eski ABD Başkanı Donald Trump eski eşi Ivana Trump'ın ölümü dolayısıyla Arizona mitingini erteledi. Geçtiğimiz günlerde 2024 seçimlerine aday olacağını açıklayan Trump'ın seçimlere katılacağına dair işaretler vereceği bir miting olması bekleniyordu
Trump, 2024 adaylığına dair işaretler vereceği Arizona mitingini erteledi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 başkanlık seçimlerinde adaylığının işaretlerini vereceği ve ön ara seçimlerde desteklediği adaylar için Arizona’da düzenleyeceği mitingi, eski eşinin ölümü dolayısıyla ertelediğini duyurdu.

Trump, kendisine yakın Truth adlı sosyal medya hesabından, "Ivana'ya duyduğumuz sevgi ve saygıdan ötürü, büyük Arizona mitingimiz önümüzdeki cumaya ertelenecek" ifadesini kullandı.

Eski ABD lideri, Arizona’da Cumhuriyetçi Partinin kasımdaki seçimlerde valilik, eyalet meclisleri ve senato adaylığı için 1 Ağustos’ta yapacağı ön seçimde desteklediği adaylar için miting düzenleyecek.

 Ancak bu mitingin aynı zamanda Trump’ın 2024 seçimlerine katılacağına dair işaretler vereceği bir etkinlik olması bekleniyor.

"Bu konuda artık bir sıkıntı yok"

Eski ABD Başkanı Donald Trump, New York Magazine dergisine verdiği röportajda, 2024 başkanlık seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulunmuş tekrar başkanlık yarışına girdiğinde kazanacağına inandığını belirtmişti.

Trump, 2024 seçiminde aday olup olmayacağına ilişkin "Ben bu konudaki kararımı çoktan verdim, bu konuda artık bir sıkıntı yok" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA