26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.11.2022 13:31 | Son Güncelleme: 10.11.2022 13:40

Trump eşi Melania dahil herkese kızgın

Donald Trump, desteklediği adayların çoğunun seçmenler tarafından reddedilmesiyle ara seçimlerin en büyük kaybedeni haline geldi. Tekrar adaylığı düşünen Trump'ın öfkeden köpürdüğü ve özellikle Dr. Mehmet Öz'ü desteklemeye kendisini teşvik ettiği için eşi Melania'ya kızgın olduğu iddia edildi
Trump eşi Melania dahil herkese kızgın

ABD ara seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin beklediği kırmızı dalganın gelmemesinin baş sorumlusu olarak gösterilen önceki Başkan Donald Trump'ın 'çok sinirli' olduğu basına yansıdı. Cumhuriyetçi Parti'nin önseçimlerinde destek verdiği yüzlerce adayın oy pusulasında yer alma yarışını kazandıktan sonra çoğunun sandıkta hezimete uğramasıyla eleştiri oklarını üzerine toplayan Trump'ın 2024 başkanlık seçimleri için adaylığını açıklamasını tehlikeye soktuğu yorumlarından etkilenip etkilenmeyeceği merak konusu.

Haberlere göre ara seçim sonuçlarıyla ilgili 'kendisi hariç herkesi suçlayan' Trump'ın Senato'da Demokrat çoğunluğun değişmesi açısından kritik önemdeki eyaletlerden Pennsylvania'da Demokrat rakibine yenilen Dr. Mehmet Öz'ü desteklemeye kendisini teşvik ettiği gerekçesiyle eşi Melania'ya da 'kızgın' olduğu iddia edildi.

The New York Times (NYT) muhabiri Maggie Haberman, bununla ilgili Twitter paylaşımlarında şu iddialarda bulundu:

  • Trump bu sabah gerçekten çok öfkeli, özellikle de Mehmet Öz konusunda ve kendisine Öz'ü desteklemesini tavsiye eden herkesi - karısı da dahil olmak üzere - suçluyor, kendisine yakın insanlara göre, bunun en iyi kararı olmadığını söylüyor.
  • Bazıları Trump'ın gelecek hafta yapmayı planladığı 2024 başkanlık seçimine adaylık açıklamasının zamanlamasını değiştirmeye zorlarken, aday olmamasına yönelik talepler de geldi, ama bu riskli ve ara seçimlerden yara aldığını kabul etmek olur ki, bazı danışmanları durumun bu olmadığında ısrarcı.
  • Trump'ın yetişkin bir erkek olduğunu, kendisine en yakın bazı kişilerin itirazına rağmen Öz'ü desteklediğini, hatta desteklemenin ötesine geçip miting sırasında Cumhuriyetçi Parti önseçimlerinde Öz'ün rakibi olan Dave McCormick'e sahneden saldırdığını unutmamak lazım.


'Öfkeden küplere bindi, herkese bağırıyor'

CNN de bir danışmanına dayanarak Trump'ın 'öfkeden küplere bindiğini ve herkese bağırdığını' iddia etti


Trump'ın sözcüsünden yalanlama

Haberler üzerine Trump'ın bir sözcüsünden yalanlama geldi. Haberlerin 'tamamen yalan' olduğunu söyleyen sözcü, Trump'ın sandıktan 'ezici galibiyetle çıktığını' savundu.

'Trump'la yaşayan Trump'tan ölür'

Trump'ın eski danışmanlarından olan Cumhuriyetçi stratejist David Urban ise "Amerika'daki her Cumhuriyetçi bu sabah midesinde bulantıyla uyandı. Trump'la yaşayan Trump'tan ölür" dedi.

'Georgia'da smaçı kaçırmamızın nedeni'

Cumhuriyetçi stratejist Alex Conant da Senato'daki dengeleri belirleyecek sonucu 6 Aralık'taki 2. tura kalan Georgia eyaleti için "Georgia'da smaçı basmalıydık. Açıkçası, kazanmamız gereken yarışları kaybettik, çünkü Trump defolu adaylar seçti" tepkisini verdi.

Kaynaklar: Sputnik, CNN, Ajanslar