21 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.07.2024 11:32 | Son Güncelleme: 14.07.2024 11:45

Trump'a saldıran şüpheliye ait olduğu iddia edilen fotoğraflar paylaşıldı

ABD'de Trending Politics adlı bir haber sitesinin kurucu ortağı Collin Rugg, X hesabından Donald Trump'a silahlı saldırı düzenleyen Thomas Matthew Crooks'a ait olduğunu öne sürdüğü fotoğraflar paylaştı
Donald Trump'a silahlı saldırıda bulunan Thomas Matthew Crooks'a ait olduğu iddia edilen fotoğraf
Donald Trump'a silahlı saldırıda bulunan Thomas Matthew Crooks'a ait olduğu iddia edilen fotoğraf

ABD eski Başkanı Donald Trump  Pennsylvania'daki seçim kampanyası sırasında silahla yaralandı. Olay yerinden gelen görüntülerde Trump'ın Butler'da bir sahnede konuşma yaptığı sırada kulağına isabet eden bir kurşunla yaralandığı ve kanlar içinde kaldığı görülüyor. Basında yer alan haberlere göre, şüpheli saldırgan Gizli Servis ajanları tarafından vurularak öldürüldü.

FBI şüphelinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı. Saldırganın kimliğinin açıklanmasının ardından Crooks'un fotoğrafları ABD medyasında yayınlanmaya başladı. Trending Politics'in kurucu ortağı Collin Rugg X hesabından şüpheliye ait olduğunu belirttiği fotoğraflar paylaştı.

Rugg paylaşımında, "Thomas Matthew Crooks, Donald Trump'ın Pensilvanya'daki mitinginde ateş eden şüpheli olarak teşhis edildi. Crooks, Butler mitinginin yaklaşık 40 mil güneyinde bulunan Bethel Park, Pennsylvania'dandı ve 20 yaşındaydı. Olay yerinde bir AR-15 ele geçirildiği bildirildi. Crooks'un eski başkanı öldürmeye çalıştıktan sonra başından vurulduğu anlaşılıyor" ifadelerine yer verdi.

New York Times saldırgana dair tüm bilinenleri yazdı: