08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.07.2024 09:42 | Son Güncelleme: 14.07.2024 09:47

Trump'a suikast girişimi sonrası Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski: Dehşete düştüm

ABD başkan adayı Donald Trump'ın mitingi sırasında suikast girişimine uğraması sonrası Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Dehşete düştüm" sözlerini kaydetti
Trump'a suikast girişimi sonrası Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski: Dehşete düştüm

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski Pazar sabahı erken saatlerde X'te yaptığı açıklamada eski ABD Başkanı Donald Trump'ın vurulduğunu duyunca dehşete düştüğünü söyledi sözlerine şöyle devam etti:

"Donald Trump'ın şu anda güvende olduğunu öğrendiğim için rahatladım ve kendisine acil şifalar diliyorum. Amerika'nın bundan daha güçlü çıkmasını diliyorum"

Zelenski'nin tam açıklaması şöyle:

"ABD eski Başkanı Donald Trump'ın Pennsylvania'daki mitinginde vurulduğunu öğrendiğimde dehşete kapıldım. Böyle bir şiddetin hiçbir gerekçesi ve dünyanın hiçbir yerinde yeri yoktur. Donald Trump'ın şu anda güvende olduğunu öğrendiğim için rahatladım ve kendisine acil şifalar diliyorum. Bu saldırının kurbanının yakınlarına başsağlığı diliyor, bu olay karşısında dehşete düşen herkese güç diliyorum. Amerika'nın bundan daha güçlü çıkmasını diliyorum"