24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.01.2023 08:37 | Son Güncelleme: 26.01.2023 08:51

Trump'ın Facebook ve Instagram hesapları yeniden açılıyor

Meta, ABD eski Başkanı Donald Trump'ın Facebook ve Instagram hesaplarını 2 yıl aradan sonra kullanıma açılacağını duyurdu. Ancak benzer problemlerin yaşanmaması için yeni güvenlik önlemleri alınacağına dikkat çekildi 
Trump'ın Facebook ve Instagram hesapları yeniden açılıyor

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın kampanya ekibinin salı günü sosyal medya blokelerin kaldırılması için yaptığı başvuruya cevap geldi. Meta Küresel İlişkiler Başkanı Nick Clegg, yaptıkları inceleme sonucu Trump'ın hesaplarının artık kamu güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturmadığı sonucuna vardıklarını söyledi.

Özel güvenlik önlemleri uygulanacak

İngiltere eski Başbakan Yardımcısı Clegg, "İnsanlar, siyasetçilerinin neler söylediğini duyabilmeli. Dile getirilenler ister iyi olsun ister kötü, isterse de çirkin" dedi. Clegg, "Önümüzdeki haftalarda Sayın Trump'ın Facebook ve Instagram hesaplarını yeniden kullanıma açacağız. Ancak bunu, aynı hataların tekrarlanmaması için yeni güvenlik önlemleri alarak yapacağız" diye konuştu. Trump ise böylesi bir yasağın "hiçbir ABD Başkanı'na asla uygulanmaması gerektiğini" söyledi.

Yaklaşık 150 milyon takipçisi var

Trump'ın Twitter'da 88, Facebook'ta 34, Instagram'da ise 23 milyon takipçisi bulunuyor. Truth Social'daki takipçi sayısı ise 5 milyondan az.

2024'te yeniden başkan adayı olmak için çalışmalarına devam eden Trump, blokelerin kaldırılmasıyla bir kez daha büyük ve güçlü bir iletişim ağına erişim imkanı kazanacak.