30 Haziran 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.06.2024 09:00 | Son Güncelleme: 27.06.2024 09:04

Trump'ın gizli silahı göz önünde olmayan kızı mı?

Donald Trump'ın göz önünde olmayan kızı Tiffany, başkanlık seçimlerinin gizli silahı olabilir. The Times'a göre Lübnan kökenli milyarderle evli olan Tiffany sayesinde Trump'ın Arapların oylarını alma şansı var
Trump'ın gizli silahı göz önünde olmayan kızı mı?

Üç büyük üvey kardeşi tarafından sürekli gölgede bırakılan Tiffany Trump, babasının Beyaz Saray'a geri dönme girişiminde odak noktası olmaya başladı. Tiffany'nin Lübnanlı-Amerikalı kocası aracılığıyla kurduğu bağlantılar Trump için adeta bir nimet. Zira İsrail'in Gazze'ye açtığı savaş başkanlık seçimlerinde büyük bir etkiye sahip ve Arap-Amerikalıların Joe Biden'a karşı cephe almasını sağlıyor.

Tiffany, milyarlarca dolarlık bir otomobil şirketinin varisi olan Michael Boulos ile 2022 yılında, babasının ikinci dönem için adaylığını açıklamasından sadece günler önce evlendi. Çift, Lindsay Lohan'ın Yunanistan'daki plaj kulübünde tanıştı ve ilişkilerini 2019 yılında kamuoyuna duyurdu. Aileler birkaç ay sonra Beyaz Saray'daki bir Noel partisinde tanıştı. Ortodoks bir Hıristiyan ve uzun süredir muhafazakâr olan Trump ve Boulos'un babası Massad hemen kaynaştı.

"Trump'ın Araplardan nefret ettiği doğru değil"

The Times'a konuşan Massad Boulos "Tiffany ve ailesi Michael'ı ve kültürümüzü gerçekten benimsedi. Trump'ın Araplardan nefret ettiği kesinlikle doğru değil. Uzun zamandır Lübnan iş dünyasında dostları var" dedi. Massad, Trump'ın 2020 kampanyasına çoğunlukla Arapça medyadaki referanslarını parlatarak yardımcı olduğunu söyledi. Ancak Arap-Amerikalıların Başkan Biden'a olan öfkesi daha büyük bir siyasi fırsat sunduğu için Trump'un rolü güçlendi.

Trump, "Orta Doğu'ya barış" getirmek için İbrahim Anlaşması üzerinde çalışırken, büyük kızı Ivanka'nın kocası Jared Kushner en önemli sırdaşı oldu. Şimdi Trump destek için diğer damadına yöneliyor. 30 yaşındaki Tiffany, 26 yaşındaki Michael ve babası Boulos, Trump'ın Michigan ve Pennsylvania gibi kazanılması gereken eyaletlerde Arap oylarını kazanma çabalarında önemli figürler haline geldiler.
Şubat ayında Michigan'da yapılan Demokrat önseçiminde, çoğu Arap-Amerikalı 100.000'den fazla seçmen Biden'ın İsrail'e verdiği desteği protesto ederek çekimser oy kullandı. Yakın zamanda New York Times/Siena College tarafından yapılan bir anket, Arap ve Müslüman seçmenler arasında Trump'ın yüzde 57'ye yüzde 25 ile Biden'ın önünde olduğunu gösterdi. Biden aynı grubu önceki seçimlerde %56'ya %3 ile kazanmıştı. Bu durum seçmenlerdeki dramatik değişimi gözler önüne seriyor.

"Trump savaşları sona erdirdi"

Mayıs ayında Massad, oğlu ve Trump'ın önemli dış politika danışmanlarından Richard Grenell ile birlikte Michigan'da önde gelen Arap-Amerikan bağışçılar ve aktivistlerle bir toplantıya katıldı. Tiffany daha önce Michigan'da kampanya yürütmüştü ancak toplantıya katılmamıştı. Massad, "Trump'ın sicili kendi adına konuşuyor. Yakın tarihte savaş başlatmayan tek başkan o. Aslında, Afganistan'da ve başka yerlerde savaşları sona erdirdi" dedi. Massad, "Gazze ve Ukrayna'daki bu savaşlara ve gerilime neden olan Biden'ın zayıflığıdır. Toplumda bir lakabı var: Soykırım Joe. 3.5 milyon Arap Amerikalı var ki bu çok büyük bir rakam ve sadece seslerinin duyulmasını istiyorlar. Trump da onları dinliyor. Yaptığı açıklama ne kadar önemsediğini gösteriyor" dedi.

Orta Doğu'yu tartışmaktan kaçınıyorlar

Georgetown Üniversitesi Hukuk Merkezi mezunu olan Tiffany, Trump ile aktris Marla Maples arasındaki kısa süren evliliğin tek çocuğu. Annesiyle birlikte California'da ilgi odağı olmadan büyümüş ve şimdi kocasıyla birlikte Miami'de, Ivanka ve Jared'den uzak olmayan bir yerde yaşıyor. Raporlar üvey kardeşlerin yakın olduklarını ancak Orta Doğu hakkındaki görüşlerini tartışmaktan kaçındıklarını gösteriyor.

Ivanka çekilirken Tiffany ön plana çıkıyor

Daha önceki seçim kampanyalarında yer almayan Tiffany, kamuya açık önemli anlarda her zaman kardeşlerinin yanında bulundu ve Michael'la yaptığı abartılı düğününden sonra ön plana çıktı. Michael'la birlikte artık servete ve bununla birlikte gelen nüfuza sahip. Tiffany önümüzdeki ay yapılacak Cumhuriyetçi Ulusal Kongresi'nde Florida'yı temsil etmek üzere seçildi ki bu da Ivanka siyasetten çekilmeye devam ederken onu yeni "birinci kız" olarak konumlandırabilir. Trump'ın kampanyasına yakın bir kaynak Tiffany'nin kampanya hakkında sessiz kaldığını söyleyerek "O hiçbir şeyi övgü almak için yapmıyor. O sadece babasına daha yakın olmak istiyor" dedi.