25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.10.2022 23:15 | Son Güncelleme: 17.10.2022 23:32

Trump'ın otellerinde kalan Gizli Servis çalışanlarından gecelik bin 185 dolar aldığı ortaya çıktı

ABD eski Başkanı Donald Trump, döneminde yapılan harcamaları inceleyen Kongre komitesi, başkanı ve ailesini korumak için Trump'ın otellerinde kalan Gizli Servis çalışanlarından gecelik bin 185 dolar alındığını açıkladı
Trump'ın otellerinde kalan Gizli Servis çalışanlarından gecelik bin 185 dolar aldığı ortaya çıktı

ABD’de Kongre komitesinin yaptığı açıklamaya göre ABD Gizli Servisi, eski Başkan Donald Trump’a ait otellerde kalmak için gecelik bin 185 dolar ödemeye zorlandı. 

Demokratlar liderliğindeki Meclis gözetim komitesinin Trump’ın bazı durumları çıkarına kullandığına dair yaptığı soruşturmanın bir parçası olarak elde ettiği kayıtlara göre, başkan ve ailesini korumak için yasayla görevlendirilen Gizli Servis, Trump'ın ABD'deki mülklerinde 1,4 milyon dolar harcadı. 

Komite başkanı Carolyn Maloney yaptığı açıklamada, “Gizli Servis'e uygulanan fahiş fiyatlar ve ajanların Trump'a ait mülklerde sık sık kalmaları, eski başkanın işleri kendi çıkarına kullandığına dair endişeleri artırıyor” dedi.

Oğlu aksini iddia etmişti

Belgeler, eski başkanın oğlu Eric Trump'ın ifadeleriyle çelişiyor. Eric Trump, 2019'da Gizli Servis'ten otel odaları için 50 dolar gibi ücret alındığını iddia etti. Ertesi yıl ise “Odaları üyelere veya misafirlere kiralayarak çok daha fazla para kazanabiliriz” dedi.  

Meclis komitesine göre, Ocak 2017 ile Eylül 2021 arasında, hükümetin normal oranların üzerinde oda ücreti ödediği en az 40 durum yaşandı. Maloney, Gizli Servis'in Komite'ye Trump'a ait mülklerdeki tüm harcamalarının tam bir resmini sağlamadığını iddia etti. Trump Organization, konuyla ilgili yorum taleplerine yanıt vermedi.