26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.10.2022 10:31 | Son Güncelleme: 04.10.2022 10:44

Trump'tan CNN'e 457 milyon dolarlık dava

ABD eski başkanı Donald Trump, CNN'e hakaret suçlamasıyla 457 milyon dolarlık dava açtı. Dava dilekçesinde CNN'in Trump için Rus aşığı, ırkçı gibi kelimelerle lekelemeye çalıştığı yer alıyor
Trump'tan CNN'e 457 milyon dolarlık dava

Pazartesi günü Florida'da açılan mahkemede Donald Trump, CNN'e hakaret iddiasında bulundu ve 475 milyon dolarlık cezai tazminat talep etti.

The Guardian’da yer alan habere göre Florida’daki mahkemeye sunulan dava dilekçesinde eski ABD Başkanı Donald Trump’ın avukatları, CNN’in kendisi hakkında ırkçı, Rus aşığı, Hitler ve isyancı gibi kelimelerle lekelemeye çalıştığını söyledi. Dilekçede, CNN’in Trump hakkında olumlu hiçbir habere yer vermeden, yalnızca olumsuz haberler aktararak medya gücünü sadece karalamak için kullandığı belirtildi.

29 sayfalık dilekçede CNN'in kendisini karalama konusunda uzun bir sicile sahip olduğunu, ancak kanalın 2024'te Trump’ın tekrar cumhurbaşkanlığına aday olacağından korktuğu için son aylarda saldırılarını artırdığını iddia ediyor. Dava dosyasında "Siyasi dengeyi sola yatırmaya yönelik ortak çabalarının bir parçası olarak CNN, davacıyı lekelemeye çalıştı" ifadeleri yer aldı.