03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.01.2023 21:24 | Son Güncelleme: 04.01.2023 21:42

Turnuvalara başörtüsü takmadan katılan İranlı satranç oyuncusu İspanya'ya sığındı

Jazakistan'da düzenlenen dünya satranç şampiyonası müsabakalarına İran'daki Mahsa Emini protestolarına destek vermek amacıyla başörtüsüz katılan satranç oyuncusu Sara Hadimuşeria aldığı tehditlerin ardından İspanya'ya sığındı
Turnuvalara başörtüsü takmadan katılan İranlı satranç oyuncusu İspanya'ya sığındı

Geçen hafta Kazakistan'ın Almatı kentinde Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) tarafından düzenlenen Dünya Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası’na başörtüsüz katılan İranlı satranç oyuncusu Sara Hadimuşeria İran'a dönmemesi yönünde tehdit içeren telefonlar aldıktan sonra dün İspanya'ya gitti.

İspanya'nın önde gelen gazetelerinden El Pais'e konuşan ve oyuncuya yakın olduklarını söyleyen iki kişi, 25 yaşındaki satranççının eşi Ardeşir Ahmedi ve çocuğuyla İspanya'daki bir şehre taşınacağını öne sürdü. Kimliklerini paylaşmayan kaynaklar, güvenlik gerekçesiyle şehrin adını da söylemedi. Hadimuşeria'nın tekrar İran adına satranç müsabakalarına katılmayabileceğini de belirten kaynaklar Hadimuşeria'nın İran'daki akrabaları ve ebeveynlerinin de tehditler aldığını aktardı.