29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 24.01.2023 17:44 | Son Güncelleme: 24.01.2023 18:04

Uğur Şahin ve Özlem Türeci, BionTech'in önemli bir kısmını İngiltere'ye taşıyor

Alman gazetesi Bild, şirketlerinin önemli bir kısmını İngiltere'ye taşıma kararı alan Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin Almanya'dan ayrılacaklarını yazdı. Haberde şirketin gitmesine neden olduğu için Alman bürokrasisi eleştirildi
Uğur Şahin ve Özlem Türeci, BionTech'in önemli bir kısmını İngiltere'ye taşıyor

Alman gazetesi Bild'de yer alan habere göre Covid-19 aşısının mucitleri Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, BioNTech şirketinin önemli bir kısmını ve kanser aşısı çalışmalarını İngiltere'ye taşıyor. "Corona kahramanlarımız gidiyor" başlıklı haberde BioNTech gibi birçok şirketin ülkeden kaçtığı belirtilerek Alman hükümeti eleştirildi.

Bild’de yer alan haberde, “Onlarca yıldır Almanya şirketler için bir mıknatıstı. Eskiden Made in Germany bir kalite işaretiydi fakat bu artık değişti ve giderek daha çok şirket fabrikalarını ve araştırmalarını yurt dışında yapıyor ya da tamamen ayrılıyor. Son örnek Alman corona devi BioNTech” ifadeleri kullanıldı.

Habere göre mRNA aşı üreticisi İngiltere'de açacağı merkezde kanser tedavileri için önemli çalışmalar yürütecek. Bild, bu taşınmanın en temel nedeninin Alman bürokrasisi olduğunu belirtti. Biontech'e göre, yetkililer ve şirketler yakın işbirliği içinde çalıştıkları için ilaç geliştirme İngiltere'de daha hızlı.

Ayrıca haberde tıp devi Bayer'in de işlerini Çin ve ABD'ye taşımayı planladığı çünkü Avrupa'nın inovasyon dostu olduğunu düşünmediği vurgulandı. Kimya devi BASF ise kısmen enerjinin daha ucuz olması nedeniyle Çin'in güneyindeki Zhanjiang'da yeni bir tesis inşa ediyor.