25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.03.2022 23:24 | Son Güncelleme: 15.03.2022 23:40

Ukrayna: Anlaşma olasılığı görüyoruz

Rusya-Ukrayna müzakeresi sonrası açıklama geldi, anlaşma olasılığının olduğu belirtildi. Ukrayna lideri Zelenskiy ise NATO'ya sitem etti
Ukrayna: Anlaşma olasılığı görüyoruz

Savaşın 20. gününde müzakerelere devam eden Rusya ve Ukrayna, görüşme sonrası Ukrayna tarafı açıklamalarda bulundu. Açıklamada, "Rusya ile müzakereler çok zorlu. Ancak anlaşma olasılığı görüyoruz, görüşmeler yarın devam edecek" denildi.

9 yeni insani yardım koridoru

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk da, sivillerin tahliyesi için 9 insani yardım koridoru oluşturulmasının onaylandığını bildirdi. Vereşuk, "Aynı zamanda söz konusu koridorlar üzerinden Donetsk bölgesindeki Berdyansk kentinden Mariupol’e onlarca ton su, ilaç ve gıda ürünlerinden oluşan insani yardım kargosu ulaştırılacak. Mariupol sakinleri bu yardımı bekliyor" dedi.

İnsani yardım araçlarının dönüşte Mariupol’deki kadın ve çocukları Zaporojiye kentine tahliye edeceği bilgisini paylaşan Vereşuk, ayrıca Kiev bölgesindeki birçok köyden sivillerin güvenli bölgelere çıkarılacağını kaydetti.

Zelenskiy'den NATO'ya sitem

Öte yandan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy yaptığı konuşmada NATO'ya sitem etti. Havadan saldırıların önlenmesi için ülkesinin hava sahasının NATO tarafından kapatılması gerektiğini savunan Ukrayna lideri, şu ifadeleri kullandı: "Rusların ülkemize doğru attığı 800 füzenin her biri, NATO hakkında uzun zamandır sorulan NATO'nun kapıları açık mı sorusunun cevabıdır. Bu kapılar açık olsaydı, Ukrayna'nın, İttifakı Ukrayna gökyüzünün kapatılması gerektiğine ikna etmesi 20 gün sürmezdi."