25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.03.2023 15:54 | Son Güncelleme: 08.03.2023 16:08

Ukrayna, Kuzey Akım boru hattındaki patlamalarla ilgili iddiaları reddetti

New York Times gazetesinin Kuzey Akım Boru Hattı’na yönelik saldırılarda Ukrayna yanlısı bir grubun parmağı olduğu yönündeki iddialarına Ukrayna'dan yanıt geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin danışmanı Mykhailo Podolyak, Ukrayna'nın bu kazayla hiçbir ilgisi yok" dedi
Ukrayna, Kuzey Akım boru hattındaki patlamalarla ilgili iddiaları reddetti

New York Times, Kuzey Akım Boru Hattı ile ilgili yazdığı haberinde hattın patlamasında Ukrayna yanlısı bir grubun parmağı olduğunu ve ABD istihbarat bilgilerinin bulunduğunu belirtti. Haberde ABD yetkililerinin ismi verilmezken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy veya üst düzey yardımcılarının operasyona karıştığına dair hiçbir kanıtın olmadığı belirtildi.

Gazete, istihbaratın söz konusu verileri nasıl elde ettiğine dair detayları paylaşmayı reddettiğini yazdı. Alman medyası ise olayı soruşturan yetkililer tarafından, patlayıcıları yerleştirmek üzere kullanılan teknenin nereden kiralandığına dair yeni verilerin ortaya çıkarıldığını yazdı. Zelenskiy’nin kıdemli danışmanı Mykhailo Podolyak, Ukrayna hükümetinin saldırıyla bir ilişkisi olmadığını söyleyerek iddiaları yalandı.

Twitter'dan yapılan paylaşımda, "Ukrayna hükümeti hakkında eğlenceli komplo teorileri duymaktan hoşlansam da şunu söylemeliyim, Ukrayna'nın Baltık Denizi kazasıyla hiçbir ilgisi yok ve yanlısı sabotaj grupları hakkında hiçbir bilgisi yok. Kuzey Akım boru hatlarına ne oldu? RF'de dedikleri gibi 'battılar'..." ifadeleri yer aldı.