03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.02.2022 09:52 | Son Güncelleme: 20.02.2022 12:08

Ukraynalı siviller askeri eğitimde: Evinizi savunmak durumundasınız

Ukraynalı siviller olası bir işgal durumunda ülkelerini savunmak için askeri eğitim alıyor. Sivillerin arasında kadınlar ve farklı yaş gruplarından vatandaşlar var
Ukraynalı siviller askeri eğitimde: Evinizi savunmak durumundasınız

Ukrayna-Rusya arasında gerginlik belirsizliğini korurken Ukraynalı siviller olası bir işgal durumunda ülkelerini savunmak için askeri eğitim alıyor. Başkent Kiev'in çevresindeki Desnyanskyi bölgesinde bulunan eski bir sanayi tesisinde verilen eğitime, aralarında kadınların da olduğu farklı yaşlardan vatandaşlar katılıyor. Silah kullanma, arazide ilerleme, binalarda güvenliği sağlama, gözetleme ve haberleşme eğitimi alan siviller, Ukrayna ordusunun bir parçası kabul edilen Bölgesel Savunma Güçleri kapsamında görev alacak.

"Evinizi savunmak durumundasınız"

AA'ya konuşan 55 yaşındaki bir Ukraynalı, 6 yaşındaki oğlu için eğitime katıldığını açıklıyor: "Sınırlarımızın etrafında düşman var. 8 yıldır savaş sürüyor ve büyük bir savaşa çok yakınız. Her daim sizi öldürmeye çalışan deli bir komşunuz varsa hazırlanmak; ailenizi, evinizi savunmak durumunda kalabilirsiniz. En önemlisi 6 yaşında bir oğlum var. Bu yüzden buradayım. Ailemi korumak ve ülkeme yardımcı olmak istiyorum. Bu nedenle biz siviller olarak eğitim alıyoruz."

25 yaşında Zoryana isimli bir kadın da, "Ülkemizi koruyabilecek bu savunma gücünün parçası olmak istiyorum. Oldukça endişe verici bir zamandayız. Sadece erkekler değil herkesin bizi korumak için eğitim alması, yetenekler edilmesi ve kendini adaması gerekiyor" diyor. 

Kaynak: AA