19 Haziran 2025, Perşembe
Abone Ol Giriş yap
Haber Giriş: 13.06.2025 18:40 | Son Güncelleme: 13.06.2025 18:50
Makaleyi sesli dinle • 0:30

Ukrayna'nın İHA'larla Rus hava gücünü vurması sonrası Rusya İHA'lara karşı yeni lazer sistemini test ediyor

Rusya hükümeti, insansız hava araçlarını (İHA) durdurmaya yönelik yeni bir lazer sisteminin başarıyla denendiğini duyurdu
Fotoğraf: Tyler Hicks/New York Times
Fotoğraf: Tyler Hicks/New York Times
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Hükümetten yapılan yazılı açıklamada, Rusya’nın geliştirdiği yeni lazer sistemine ilişkin bilgilere yer verildi.

Açıklamada, Rusya’nın bir bölgesinde kurulan deneme bölgesinde İHA’ların durdurulmasına yönelik ileri seviye yeni lazer sisteminin başarıyla denendiği ve söz konusu sistemin Rus hava savunma sistemine entegre edileceği kaydedildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün yaptığı açıklamada, Ukrayna'da "özel askeri operasyonun" başlangıcından bu yana havada 80 binden fazla hedefin Rus hava savunma sistemlerince imha edildiğini bildirmişti.