25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.03.2022 16:21 | Son Güncelleme: 09.03.2022 16:29

Ukrayna'nın Lviv şehrinde sivillere silah eğitimi veriliyor

Rusya'nın saldırılarına karşı kendi güvenliğini sağlamak isteyen siviller, eski askerlerden silah kullanma dersi aldı
Ukrayna'nın Lviv şehrinde sivillere silah eğitimi veriliyor

Lviv şehirdeki bir sinema salonunda toplanan siviller, teorik bilginin ardından ellerine aldıkları kalaşnikof tüfekle alıştırma yaptı. Soyadını açıklamayan Helen, kendisini ve sevdiklerini korumak için eğitime katıldığını söyledi.

"Amacımız vatandaşlarımızı korumak"

Helen, "Aslında hepimiz bu savaşın içindeyiz. Birbirimize nasıl yardım etmemiz gerektiğini öğreniyoruz. Asıl amacımız düşmanı öldürmek değil, vatandaşlarımızı korumak" ifadelerini kullandı. Ukraynalı kadınların çok güçlü olduğunu vurgulayan Helen, her şeyi yapabilecek güce sahip olduklarını dile getirdi.

Yardımlar savaş bölgelerine ulaştırılıyor

LVIV (AA) - Rusya'nın saldırısı sonrası Ukrayna'da sığınaklara saklanan ve yiyecek stokları tükenmek üzere olan şehirler için toplanan yardımlar Lviv'den savaş bölgelerine gönderiliyor.

Avrupa'dan gönderilen ve Lviv Tren İstasyonu'na ulaşan insani yardım malzemeleri, gönüllüler tarafından el birliğiyle taşınıyor. Koliler halinde gelen malzemeleri karşılayan 20 kişilik ekipte yer alan Vladislav Chernekha, yardımların Polonya üzerinden geldiğini ve bunları Harkiv'e ulaştırmak istediklerini söyledi.

Zor durumdaki Ukraynalılar için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirten Ivan Zapotichny de "Harkiv artık çok sıcak bir çatışma bölgesi. Bombalar var, insanlar ölüyor ve evler yıkılıyor. Dükkanlar, çarşılar artık yok ve insanların yiyeceğe, bebek bezine, giysiye ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: AA