29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 31.07.2022 12:44 | Son Güncelleme: 31.07.2022 13:12

Vergi muafiyeti iddiası: Donald Trump'ın eski eşi Ivana Trump golf kulübü arazisine gömüldü

Daha önce New Jersey’deki gol kulübünün arazisini vergiden kaçırmak için çiftlik olduğunu iddia eden Donald Trump, bu kez de hayatını kaybeden eski eşi Ivana Trump’ı aynı amaç için araziye gömdürmekle suçlandı
Vergi muafiyeti iddiası: Donald Trump'ın eski eşi Ivana Trump golf kulübü arazisine gömüldü

Donald Trump'ın ilk eşi Ivana Trump New Jersey, Bedminster'deki Trump National Golf Club'a gömüldü. 73 yaşındaki Trump, 14 Temmuz’da evinde hayatını kaybetti.  

Perşembe günü New York Post, Trump'ın mezarını ağaçlar ve çalılıklardan oluşan bir arazide olduğunu görüntüledi. Mezar, kulübün geniş arazisi üzerinde yeşil bir alana bakıyor. Ivana'nın gömüldüğü arsada iki düzineden fazla beyaz çiçekten oluşan bir buket ve üzerinde büyük harflerle Ivana Trump'ın doğduğu ve öldüğü tarihlerin yazılı olduğu bir mezar taşı var. 

Mezar, golfçülerin golf oynamaya başlarken göremeyecekleri bir yerde. Kulübün küçük bölümü, başlama noktasının arka tarafında yer alıyor. Donald Trump'ın ise bunu, eyalette uygulanan mezarlıklardaki vergi muafiyetlerinden yararlanmak için yaptığı iddia edildi.

İngiliz DailyMail gazetesi Ivana Trump'ın mezarının fotoğraflarını paylaştı

"Mülk, gelir ve satış vergisi kaldırıldı"

Kendisini bir vergi araştırmacısı olarak tanıtan Dartmouth sosyoloji profesörü Brooke Harrington, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, "Trump'ın eski karısını, Bedminster, NJ golf sahasındaki bu üzücü küçük toprak parçasına sadece vergi indirimleri için gömdüğüne dair söylentilerden şüpheliydim” ifadelerini yazdı.  Harrington, “Bu yüzden NJ vergi kodunu kontrol ettim ve millet... Bu üç vergiden kaçmak için bir yol. Mülk, gelir ve satış vergisi, tümü kaldırıldı” diye ekledi.  

Harrington daha sonra, muafiyete hak kazanmak için gerekli mezar sayısına ilişkin herhangi bir şart bulunmadığını tweetledi. Akademisyen ayrıca, iddiasını kanıtlamak için New Jersey eyalet yasalarının mezarlıklar için vergi indirimlerine ilişkin bir ekran görüntüsü paylaştı.

"İndirim sağlıyor"

New Jersey'de mezarlık olarak kullanılmak üzere belirlenmiş araziler mülkiyet, gelir veya satış vergisine tabi değil. USA Today'den Phoebe Wall Howard da attığı tweette şu ifadeleri kullandı: New Jersey yasası, mezarlık amacıyla kullanılan arazileri gelir, satış ve kullanım vergilerinden muaf tutuyor. Bedminster'deki Trump National Golf Club'daki #ivanatrump mezarlığı muhtemelen büyük bir vergi indirimi sağlıyor” 

Vergi muafiyeti, arsa 10 dönümden az olduğu sürece geçerli. Bedminster'de belirlenen arazi 1.5 dönümdür, yani herhangi bir vergi muafiyeti golf kulübünün tamamı için geçerli olmayacak. Trump daha önce arsayı vergi indiriminden yararlanmak için bir çiftlik olduğunu belirtmişti.

(Kaynak: DailyMail, New York Post)