16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.05.2024 16:23 | Son Güncelleme: 29.05.2024 19:11

Yeni Delhi'de tarihi rekor: Sıcaklık 50 dereceyi aştı

Sıcak hava dalgalarının etkisini sürdürdüğü Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de, 49,9 dereceyle tüm zamanların sıcaklık rekoru kırıldı. Bazı bölgelerde 50 dereceyi geçen sıcaklar yüzünden ülkede kırmızı alarm verildi ve su kıtlığı uyarısı yapıldı
Yeni Delhi'de tarihi rekor: Sıcaklık 50 dereceyi aştı

Hindistan Meteoroloji Dairesi'nden (IMD) yapılan açıklamada, başkent Yeni Delhi'deki Mungeshpur Hava Durumu İstasyonu'nda bugün 52,9 olarak ölçülen sıcaklığın, kentte şimdiye kadar görülen "en yüksek sıcaklık" olarak kayıtlara geçtiği bildirildi. Açıklamada, ülkenin diğer bazı kentlerinde sıcaklığın 49 dereceyi aştığı, Racastan eyaletinin Churu bölgesinde ise sıcaklığın 50,5 dereceye ulaştığı belirtildi.

Yeni Delhi'ye bağlı iki bölgede dün 49,9 derece ölçülen sıcaklığın ise şimdiye kadarki "en yüksek sıcaklık" olarak kayıtlara geçtiği duyuruldu.  Ülkenin kuzeybatı ve merkez eyaletlerinde hissedilen aşırı sıcaklık etkilerinin, 30 Mayıs'tan sonra giderek azalmasının beklendiği belirtildi. 

21 Mayıs'ta, Yeni Delhi ve çevresinde etkisini gösteren "şiddetli sıcak hava dalgası" nedeniyle 5 günlük "kırmızı alarm" verilmişti

 

Ülkenin kuzeybatı ve merkez eyaletlerinde hava sıcaklığının, 30 Mayıs'tan sonra giderek düşmesinin beklendiği aktarıldı. Başkentte artan sıcaklık sebebiyle enerji talebi 8 bin 302 megavat ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

IMD, 21 Mayıs'ta, Yeni Delhi ve çevresinde etkisini gösteren "şiddetli sıcak hava dalgası" nedeniyle 5 günlük "kırmızı alarm" verildiğini duyurmuştu. IMD'den bugün yapılan açıklamada, başkent Yeni Delhi'ye bağlı iki bölgede sıcaklığın dün 49,9 derece ölçüldüğü kaydedilmişti.