07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.02.2024 19:37 | Son Güncelleme: 18.02.2024 19:51

YouTube'un eski CEO'sunun oğlu ölü bulundu

YouTube'un eski CEO'su Susan Wojcicki'nin 19 yaşındaki oğlu Marco Troper, kaldığı yurt odasında ölü bulundu
YouTube'un eski CEO'sunun oğlu ölü bulundu

YouTube'un eski CEO'su Susan Wojcicki'nin oğlu Marco Troper, 19 yaşında hayatını kaybetti. Troper, Kaliforniya Üniversitesi Berkeley'nin (UC Berkeley) Clark Kerr Kampüsü'ndeki yurt odasında ölü bulundu. Ölüm nedeni henüz bilinmiyor ancak kampüs polisine göre, bir cinayet belirtisi bulunmuyor.

Büyükannesi ise, Troper'ın aşırı dozda uyuşturucu nedeniyle öldüğüne inandığını söyledi. Büyükanne Esther, "Bir ilaç içti ve içinde ne olduğunu bilmiyoruz. Bildiğimiz bir şey var ki, o bir uyuşturucuydu" dedi.

Troper'ı 'sevgi dolu' ve 'matematik dehası' olarak tanımlayan Esther, sosyla medya paylaşımında "Marco çok nazik, sevgi dolu, akıllı, eğlenceli ve güzel bir insandı" diye yazdı.

Susan Diane Wojcicki, 2014-2023 yılları arasında YouTube'un icra kurulu başkanı (CEO) olarak görev yaptı. Wojcicki yirmi yılı aşkın bir süredir teknoloji sektöründe çalışıyor. Google'ın kuruluşuna, 1998 yılında garajını şirketin kurucularına ofis olarak kiraladığında dahil oldu. 1999'da Google'ın ilk pazarlama müdürü olarak çalıştı ve daha sonra şirketin çevrimiçi reklamcılık işini ve orijinal video hizmetini yönetti.

Wojcicki, 1999 yılında Google'ın ilk pazarlama müdürü olmadan önce California'da Intel Corporation'da pazarlama alanında çalıştı ve Bain & Company ile R.B. Webber & Company'de yönetim danışmanlığı yaptı.

YouTube'un başarısını gözlemledikten sonra YouTube'u satın alma fikrini ortaya attı; anlaşma 2006'da 1,65 milyar dolara onaylandı. 2014'te YouTube'un CEO'su olarak atandı ve Şubat 2023'te istifa edene kadar görev yaptı.

Wojcicki, 16 Şubat 2023'te bir şirket blog yazısı aracılığıyla YouTube'dan istifa ettiğini duyururken aile, sağlık ve kişisel projelere odaklanmak istediğini  belirtti, ancak Google ve ana şirketi Alphabet'te danışmanlık rolü üstleneceğini söyledi.