18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 21.02.2023 19:16 | Son Güncelleme: 21.02.2023 19:37

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Deprem felaketi Türk ve Yunan halklarının derin bağını kanıtladı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye'nin ardından Yunanistan'a gitti ve Başbakan Kiryakos Miçotakis ile bir araya geldi. Miçotakis, görüşmede Türkiye'de meydana gelen depremlere de değindi ve bu felaketin iki toplum arasındaki derin bağı da kanıtladığını söyledi
Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Deprem felaketi Türk ve Yunan halklarının derin bağını kanıtladı

Türkiye'yi ziyaretinin ardından Yunanistan'a geçen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ankara-Atina geriliminin düşmesinden duyduğu memnuniyetini ifade etti. Atina'da Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile ortak basın toplantısı düzenleyen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, deprem vesilesiyle yakınlaşma dönemine giren Yunanistan ile Türkiye'yi ulusal seçimlere giderken retoriğin tonunu düşük tutmaya çağırdı. Blinken, bunun diplomasiye dönüş için fırsat sağlayacağını umduğunu söyledi.

Blinken, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ABD açısından, konu gayet basit. Yunanistan ve Türkiye bizim ortağımız, dostumuz. Aralarındaki anlaşmazlıkların diplomatik yolla çözümü, bölgede barış ve güvenliğin sağlanması için NATO da dahil onlarla birlikte çalışmaya devam edeceğiz."

Halklarımız arasındaki bağlar yerli yerinde

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis de Blinken'la görüşmesinde Türkiye ile ilgili “Bence bu korkunç felaket, iki halk arasında derin bir bağ olduğunu kanıtladı. Büyük, önemli siyasi farklılıklarımız olabilir, ama halklarımız arasındaki bağlar yerli yerinde" diye konuştu.

Başbakan Miçotakis "Biliyorum, Türkiye'den geliyorsunuz. Komşumuzu vuran bu insani felaket nedeniyle hepimiz derin bir üzüntü içindeyiz. Yardım etmek için arama kurtarma ekibini gönderen ilk ülkeydik" dedi.

İlişkilerimizi iyileştirmemiz için bu bir fırsat

Deprem felaketinin Türk ve Yunan halkları arasındaki derin bağı kanıtladığını belirten Miçotakis "Önemli ve büyük siyasi sorunlarımız olabilir ancak halklarımız arasında bağlarımız var. Umarım, ilişkilerimizi iyileştirmemiz ve bu manevi bağ üzerine inşa etmemiz için bir fırsat oluşacaktır, ki bu iyileşmenin genel olarak Doğu Akdeniz'deki istikrar için faydalı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA