08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.07.2024 22:27 | Son Güncelleme: 22.07.2024 22:39

Yunanistan Sağlık Bakanı Georgiadis: F-35'lerle bir gece ansızın Ankara'ya gelebiliriz

Kıbrıs harekatının 50'inci yılında Türkiye'nin adadan verdiği mesajların Yunanistan'daki yankıları sürüyor. Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis katıldığı televizyon programında "F-35'lerle bir gece ansızın Ankara'ya gelebiliriz" ifadelerini kullandı
Yunanistan Sağlık Bakanı Georgiadis: F-35'lerle bir gece ansızın Ankara'ya gelebiliriz

Open televizyonuna çıkan bakan Georgiadis, Türkiye'ye karşı saldırgan bir dil kullandı. Georgiadis, Ankara'yı istedikleri takdirde hedef alabileceklerini iddia etti. Türkiye'nin havacılıkta sıfır olduğunu öne süren Yunan bakan şu ifadeleri kullandı:

"Türklerin 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sloganları beni güldürüyor. Asıl biz satın aldığımız F-35’lerle bir gece ansızın Türkiye’de olabiliriz. F-35’lerle radara görünmeden bir gece ansızın Ankara’da olabiliriz. Yapacağız demiyorum, yapmak istemiyoruz, ama Erdoğan’ın söyledikleri beni güldürüyor. Nasıl, gelecekmiş Yunanistan’a? Ayakkabılarıyla mı? Türkiye, havacılıkta tam bir sıfır"

Başbakan Miçotakis'in Türkiye'yi rahatsız ettiğini ileri sürüp Atina yönetiminin güçlü ittifaklara sahip olduğunu savunan bakan Georgiadis, 2020 yazında patlak veren Doğu Akdeniz krizinde Yunanistan'ın ABD ve Fransa ile giriştiği ittifaklara atıfta bulundu.

Ankara-Atina hattında işgal gerilimi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıldönümünde geçtiğimiz günlerde Kuzey Kıbrıs'a bir ziyaret gerçekleştirdi. Kıbrıs Barış Harekatı'nı 'işgal' olarak tanımlayan Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'a tepki gösteren Erdoğan, "Onun bir defa kalkıp da Türklerin orada işgalci olduğunu söylemesinden daha densiz, edep dışı bir ifade olamaz. Sayın Miçotakis’in bu bakanına haddini bildirmesi lazım. Bizim çok daha fazla konuşmamıza zaten gerek yok. Konuşacaklarımızı bugün zaten konuştuk. Yolumuza da aynen devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Dendias ne demişti?

15 Temmuz'da Güney Kıbrıs'ı ziyaret eden Dendias, Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis ile bir araya gelmişti. 1974'ün yıldönümünde ziyaretlerini gerçekleştiren Dendias yaptığı açıklamada, "Kıbrıslı Türklerin utanç dolu şenliklerini ve işgalci Türk ordusunun yarım asırdır Kıbrıs’ta sürdürdüğü hukuk dışı varlığını kesinlikle kınıyoruz" demişti.